Brezplačno spletno usposabljanje - »Prednosti uporabe popularnih Google-ovih storitev, kot sta Google Drive in Google My Business, triki za delo s »pdf »dokumenti in osnove varnosti na spletu«

Brezplačno spletno usposabljanje - »Prednosti uporabe popularnih Google-ovih storitev, kot sta Google Drive in Google My Business, triki za delo s »pdf »dokumenti in osnove varnosti na spletu«

01. 09. 2020

4 1
Koristnost članka
4 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum:

  • ponedeljek, 14. september 2020, od 17.00 do 19.15 ure
  • torek, 15. september 2020, od 17.00 do 20.00 ure
  • sreda, 16. september 2020, od 17.00 do 19.15 ure

Kraj: preko videokonferenčne platforme Zoom

Na usposabljanju bodo predstavili in uporabili nekatere programe in orodja, ki omogočajo enostavno skupinsko delo z različnimi dokumenti in osvojili nekaj trikov, ki olajšajo delo s »pdf« dokumenti. Nekaj časa bodo namenili varnosti in zaščiti informacijskih virov, kjer se boste pogovarjali tudi o tem, kaj lahko naredite, da boste na spletu bolj varni. Podjetniki in potencialni podjetniki se boste naučili, kako ustvariti račun Google My Business in vnesti vaše podjetje v seznam podjetij - brezplačni profil vam omogoča, da se na enostaven način povežete s strankami preko Google iskalnika in zemljevida.

Program usposabljanja:

  • Delo s skupnimi dokumenti:uporaba storitve Google Drive za skupinsko delo z dokumenti (Docs, Sheets, Forms, Slides, komentiranje, pravice dostopa, pregledovanje in oblikovanje datotek…), koledar, orodje za usklajevanje urnikov in aktivnosti (Doodle), hramba dokumentov v računalniškem oblaku (Google Drive, Dropbox), pošiljanje velike količina dokumentov (WeTransfer, Filemail).
  • Triki za delo s pdf dokumenti:združevanje večih »pdf« datotek v eno datoteko, razdruževanje »pdf« datotek, pretvorba »pdf« datotek v druge oblike, izpolnjevanje »pdf« dokumentov, podpisovanje »pdf« dokumentov.
  • Varnost in zaščita informacijskih virov:okoliščine, ki povečujejo ranljivost, napačno ravnanje človeka, računalniški kriminal, zlonamerna programska koda, spletna varnost.
  • Google My business:gre za brezplačno in enostavno storitev za podjetja in organizacije, ki omogoča upravljanje spletne prisotnosti v Googlu, vključno z iskalnikom in zemljevidi. Uredite svoje podatke in pomagajte strankam najti vaše podjetje, obenem pa jim predstavite zgodbo vašega podjetja.

Usposabljanje bo temeljilo na uporabi praktičnih primerov v povezavi z omenjenimi vsebinami.

Za udeležbo na usposabljanju potrebujete računalnik in dostop do interneta. Za uporabo storitve Google Drive potrebujete uporabniški račun pri Googlu. Pridobite ga lahko na spletni strani: www.gmail.com, kjer spodaj izberete »ustvarite račun« in sledite navodilom. Potrebovali boste tudi Acrobat Reader - prenesete in naložite si ga lahko preko povezave https://get.adobe.com/si/reader/. Ostale potrebne materiale boste prejeli preko elektronske pošte.

Udeležba na dogodku je brezplačna saj usposabljanje v okviru projekta SPOT svetovanje Gorenjska sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Prijava: Vašo prijavo pričakujejo najkasneje do četrtka, 10. septembra 2020 oz. do zasedbe prostih mest preko e-prijavnic:

Število mest je omejenih. Udeležba vseh 3-eh dni usposabljanja je obvezna.

Dodatne informacije: SPOT svetovanje Gorenjska, Kontaktna oseba: Jana Šifrar, Tel: (04) 506 - 02 -20, e-naslov: jana.sifrar@ra-sora.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj