Slovenski podjetniški sklad objavlja »Javni poziv COVID19 za nakup zaščitne opreme«

Slovenski podjetniški sklad objavlja »Javni poziv COVID19 za nakup zaščitne opreme«

21. 07. 2020

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, 3. 7. 2020, www.gov.si

Slovenski podjetniški sklad (SPS) je 3. julija 2020 v Uradnem listu Republike Slovenije (št. 93/2020) objavil nov »Javni poziv COVID19 za nakup zaščitne opreme«. Mikro, malim in srednje velikim podjetjem je na voljo skupno 10 milijonov evrov finančnih sredstev za nakup zaščitne opreme.

Posamezno podjetje bo lahko prejelo do 9.999,00 evrov pomoči, sredstva pa bodo na osnovi Javnega poziva dostopna preko SPS. Namen projekta je zagotovitev ustrezne varnosti zaposlenih in varnega poslovanja malih in srednje velikih podjetij v času epidemije COVID19 oz. po njej, kot preventiva pred ponovnim širjenjem virusa. V okviru projekta se bo podjetjem sofinanciral nakup zaščitne opreme (pralnih obraznih zaščitnih mask, obraznih zaščitnih mask za enkratno uporabo, zaščitnih rokavic, razkužil, brezstičnih termometrov za merjenje telesne temperature) za zagotovitev ustrezne zaščite pred okužbami in širjenjem virusa COVID19.

Prijavijo se lahko mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP) z najmanj 5 zaposlenimi, organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj