Gospodarska delegacija v Slovaško republiko (Bratislava)

Gospodarska delegacija v Slovaško republiko (Bratislava)

03. 07. 2020

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: www.podjetniski-portal.si

Zveza: Uradni obisk predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja na Slovaškem, 22. julija 2020.

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi zainteresirana slovenska podjetja in institucije, da se udeležijo izhodne gospodarske delegacije, organizirane ob uradnem obisku predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja v Bratislavi, 22. julija 2020. Obisk gospodarske delegacije in poslovnega foruma organizirata javni agenciji SPIRIT Slovenija in SARIO v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Slovaška stabilna makroekonomska politika, strateška lega in izobražena delovna sila so dejavniki, ki na slovaški trg privabljajo številne tuje izvoznike in vlagatelje. Slovaška je že več let na prvem mestu v regiji, kar zadeva neposredne tuje naložbe. Privlačna je zaradi razmeroma poceni in kvalificirane delovne sile ter ugodne geografske lege v središču Srednje Evrope. Slovaška ima majhno, odprto gospodarstvo, ki temelji predvsem na izvozu avtomobilov in elektronike.

Gospodarski del obiska bo osredotočen na štiri področja in sicer Krožno gospodarstvo, IKT pametne tehnologije in specializacija, Avtomobilska industrija in E-mobilnost ter Umetna inteligenca.

V dopoldanskem delu dogodka bo za slovenske udeležence gospodarske delegacije organiziran obisk slovaških podjetij s predstavitvijo organizacije podpornega okolja ter slovaških prebojnih rešitev na zgoraj omenjenih področjih.

Popoldanski del obiska se bo pričel s Poslovnim forumom kateremu bosta prisostvovala tudi predsednica Slovaške Republike Zuzana Čaputová in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Nadaljevanje popoldanskega dela bo namenjeno predstavitvi poslovnega okolja obeh držav in sodelujočih podjetij ter inštitucij, zaključilo se bo s posamičnimi B&B sestanki.

Na predvečer dogodka je predvideno srečanje udeležencev delegacije s predsednikom Borutom Pahorjem.

Več o delegaciji

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj