Brezplačno usposabljanje - »Postopki napotitve delavcev, s poudarkom na nemško govorečih trgih (Avstrija, Nemčija, Švica)«, Maribor

Brezplačno usposabljanje - »Postopki napotitve delavcev, s poudarkom na nemško govorečih trgih (Avstrija, Nemčija, Švica)«, Maribor

16. 06. 2020

Datum: 2. julij 2020, od 9. do 15. ure

Kraj: v konferenčni dvorani Štajerske gospodarske zbornice, Ulica talcev 24, Maribor (poskrbljeno je za minimalno razdaljo 1,5 m med udeleženci in razkuževanje rok, zato nošenje mask ni obvezno)

Podrobnejša vsebina:

Za pravilno izvajanje opravljanje storitev v tujini je pomembno, da se natančno in dosledno upoštevajo pravila ter zakon, ki pa je v vsaki državi lahko različen. Čezmejno izvajanje storitev je začasno opravljanje dejavnosti delodajalca z napotitvijo delavcev na delo v drugo državo. Ker vsaka država ščiti svoje delavce in svoj trg dela, je pomembno, da se nejasnosti glede napotitve, pravic in dolžnosti in potrebne spremne dokumentacije pripravijo že v naprej ter se seznanijo z zadolžitvijo, ki jih čaka v državi gostiteljici.

Vsaka kršitev pravil ali neupoštevanje minimalnih standardov gostujoče države je sankcionirana, zato se morajo podjetja pred napotitvijo delavca na delo v tujino natančno informirati in ustrezno poučiti.

  1. Koraki pri napotitvi delavcev
  2. Pridobitev dokumentacije za opravljanje storitev
  3. Praktični primeri po državah (Avstrija, Nemčija in Švica)
  4. Obračun plače za napotene delavce

Predavatelj: Daniela Kocet Puhan, mag. posl. ved, svetovalka v podjetju FIRST, Murska Sobota d.o.o., ima bogate izkušnje z opravljanjem storitev in napotitvijo v tujino. Komunikacija s tujino poteka brezhibno v tujih jezikih, predvsem v nemškem in madžarskem jeziku, po potrebi pa tudi v angleškem jeziku. Že več let se ukvarja s svetovanjem in urejanjem dokumentacije za tujino, tako za domače in kot za tuje poslovne subjekte, kakor tudi za fizične osebe. Njena posebnost je, da izhaja iz prakse, zato lahko pomaga in svetuje iz praktičnih izkušenj. 

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Svojo udeležbo potrdite preko spletne prijavnice

Dodatne informacije: Vesna Herženjak, Tel: (02) 220-87-27, e-naslov: vesna.herzenjak@stajerskagz.si.

Projekt SPOT - projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj