Zaživel portal za posredovanje sezonskega dela v kmetijstvu

Zaživel portal za posredovanje sezonskega dela v kmetijstvu

22. 05. 2020

2 1
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 19. 5. 2020, www.sta.si 

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je vzpostavilo spletni portal za posredovanje sezonskega dela v kmetijstvu. Portal sezonanakmetiji.si združuje oz. povezuje iskalce in ponudnike sezonskega dela. S tem se ministrstvo umika iz dosedanje posredniške vloge med ponudniki in iskalci dela.

Epidemija novega koronavirusa ter ukrep omejitve gibanja in prehajanja ljudi med državami sta kmetom in kmetijskim podjetjem otežila pritok sezonskih delavcev, ki so za najrazličnejša opravila v kmetijstvu običajno prišli iz drugih držav. Ministrstvo je zato pozvalo k aktivnemu sodelovanju in pomoči. Iskalci del so se javili z vseh koncev države in praktično vseh družbenih profilov.

Ministrstvo je kmalu po najavi ukrepov za delno ublažitev pomanjkanja tuje sezonske delovne sile napovedalo vzpostavitev posebnega spletnega portala, ki bo prevzel vlogo ministrstva kot posrednika med iskalci delovne sile in iskalci zaposlitve. Ta je začel delovati 19. maja, njegova uporaba pa je po navedbah ministrstva enostavna.

Kmetje oz. ponudniki del se registrirajo z elektronskim naslovom, vpišejo svoje podatke in kontakt, za kakšno vrsto del iščejo potencialne delojemalce, dodajo pa lahko tudi kratek opis. Iskalci del pa lahko pobrskajo po seznamu ponudnikov glede na kriterij vrste dela ali glede na lokacijo, ki je prikazana na zemljevidu.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj