SEO orodja, ki jih morate poznati!

SEO orodja, ki jih morate poznati!

18. 10. 2011

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: http://blog.optimizacija-strani.com, 24.9.2011, Avtor: Andreja Ogrinc

Nekaj glavnih, brezplačnih orodij, s katerimi si lahko veliko pomagate pri optimizaciji vaše spletne strani.

Google Analytics: brezplačno orodje, ki vam ga ponuja Google. To je idealno orodje, s katerim lahko spremljate vse obiske, ki se zgodijo na vaši spletni strani. Orodje vam omogoča vpogled v to, koliko strani so obiskovalci pogledali, katere so si ogledali, koliko časa so bili na določeni strani, kje so spletno stran zapustili … in še mnogo več. Orodje vam torej pomaga, da zavoljo optimizacije spremljate iskanja, ključne besede in najbolj zanimivo vsebino, ki jo obiskovalci največ berejo.

Alexa: Alexa statistiko si lahko pripnete tudi na orodno vrstico in s tem omogočite, da boste videli v vsako spletno stran, ki jo boste obiskali. Alexa vam omogoča vpogled v 100.000 top spletnih strani na internetu. Med drugim lahko tudi primerjate svojo stran s stranjo konkurence, da vam ne bodo ušli.

KeyComplete: to je orodje, ki vam pomaga najti ključne besede, ki jih vaša konkurenca zakupuje za Google oglaševanje. Na ta način boste točno vedeli, kaj storiti in kako oblikovati strategijo, da jih prehitite. Na zelo eleganten način seveda pa vam orodje ponuja tudi druge elemente …

SEOmoz vam ponuja zbirko orodij, s katerimi boste pri optimizaciji strani še bolj učinkoviti. Hkrati pa vam ponuja tudi možnost statistik, ki jih lahko ves čas spremljate preko interneta. In si jih po želji izvozite v Excel ali katero drugo datoteko. In jih seveda tudi natisnete. Statistike vam kažejo tako rezultate Google in Yahoo! iskalnika ter podatke, ki jih zajema Alexa. Torej vse na enem mestu.

SEOlogs – tudi tu najdete zajeten kup SEO orodji, ki vam bodo služili na poti do uspeha. Med njimi boste našli tudi SEO optimizator za spletno stran, raziskovalec zahtevnosti ključnih besed, analizator ključnih besed na spletni strani. Hkrati pa med njim najdete tudi Google orodja, ki vam omogočajo vpogled v oceno strani in ostala orodja, brez katerih vaša optimizacija strani ne bo uspešna. Z orodji na tej strani boste lahko preverili tudi starost domene, Alexa rezultate in veliko drugega.

Link Diagnosis – diagnoza povezav po slovensko. Gre za daleč najbolj popularno orodje, ki lastnikom spletne strani ali tistim, ki spletno stran optimizirajo, omogoča vpogled v povezave, ki jih izmenjujejo v okviru off-site optimizacije. Še več, z njim lahko spremljate, kaj in kje počne vaša konkurenca in ji brez problema sledite. Saj je vaš cilj, da jo prehitite. A ima eno pomanjkljivost, deluje le v brskalniku Mozilla Firefox.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj