Brezplačno srečanje - »Energetski izzivi Slovenije v prihodnje«, Podgrad

Brezplačno srečanje - »Energetski izzivi Slovenije v prihodnje«, Podgrad

25. 02. 2020

Datum: 27. februar 2020, ob 10. uri

Kraj: na sedežu podjetja Termoplasti-Plama, d.o.o., Hrušica 104, Podgrad

Elektrifikacija, razogljičenje in digitalizacija so svetovni najbolj aktualni trendi, ki narekujejo prihodnjo smer razvoja energetike in družbe. Vlada RS pripravlja energetsko in podnebno strategijo, ki bosta imeli dolgoročen vpliv na trajnostne dimenzije energetike in s tem tudi na konkurenčnost gospodarstva. Mednarodne energetske organizacije danes Sloveniji priznavajo učinkovit  in zanesljiv elektro-energetski sistem.

Za takšno stanje se lahko zahvalimo razvojni viziji in investicijskem ciklusu, ki se je v Sloveniji odvil pred štirimi desetletji. Snovanje podnebno energetskih strategij nam narekuje iskanje odgovorov na ključna vprašanja glede razvoja energetske infrastrukture. Interes gospodarstva je, da se vključi v pripravo strategij, ki nam bodo zastavile paradigmo razvoja gospodarstva in družbe.

Svoje poglede na prihodnje energetske izzive Slovenije in izgradnjo JEK 2 vam bo predstavil predsednik Posavske gospodarske zbornice, Krško in poslovni direktor GEN d.o.o., g. Danijel Levičar.

Po uradnem delu sledi ogled proizvodnje podjetja Termoplasti-Plama.

Več

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Prijave: Prijave so obvezne. Prijave zbirajo na e-naslovu: oz.postojna@gzs.si.

Dodatne informacije: Več informacij dobite na e-naslovu: oz.postojna@gzs.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj