Vabilo k podaji nezavezujočih poslovnih načrtov za vzpostavitev muzejske kavarne v Kopru

Vabilo k podaji nezavezujočih poslovnih načrtov za vzpostavitev muzejske kavarne v Kopru

18. 02. 2020

Vir in informacije: Pokrajinski muzej Koper, www.pokrajinskimuzejkoper.si

Pokrajinski muzej Koper vabi javnost k podaji nezavezujočih poslovnih načrtov za odprtje in upravljanje z muzejsko kavarno. Namera vodstva muzeja je preveriti potencialni interes in konkretne zamisli glede ureditve muzejske kavarne v prostorih muzejskega lapidarija in Vrta AS za palačo Belgramoni Tacco na Kidričevi 19 v Kopru.

Muzejska kavarna bo morala ponujati visok standard kakovosti storitve in izdelkov. Predvidena je strežba pijače s poudarkom na kavi, ter vinu lokalnega izvora. Možna je tudi omejena ponudba hrane in prigrizkov. Strežno osebje bo morali biti ustrezno izobraženo na področju gostinstva, moralo bo obvladati slovenski, italijanski in angleški jezik, poleg tega pa bo moralo biti poučeno tudi o muzeju in muzejskih vsebinah.

Na voljo bo pokrit delovni prostor za pripravo pijače in hrane brez strežbe. Slednja se bo izvajala na spodnjem in zgornjem vrtu (lapidarij in Vrt AS), kjer bodo gostom na voljo mize in stoli. Večina površine je odkrita (možna je postavitev primernih senčnikov), manjši del (približno 100 kvadratnih metrov) pa je pokrit. Ob funkcionalnem prostoru so na voljo tudi sanitarije za goste in za osebje.

Delovanje kavarne je predvideno večino leta. Odprtje kavarne v najhladnejših mesecih je stvar končnega dogovora med muzejem in morebitnim upravljalcem. Urnik je neodvisen od urnika delovanja muzeja, vhod pa bo (tudi ko bo muzej zaprt) preko stranskih vrat na zahodnem delu palače Belgramoni Tacco.

Zaželeno je (ne pa nujno), da poslovne načrte podajo pravne osebe, ki že delujejo na področju gostinstva in imajo interes za upravljanje omenjene kavarne.

Poslovni načrt naj vsebuje tudi informacijo o pripravljenosti zagotovitve potrebne opreme za delovanje kavarne.

Uprava muzeja bo predloge pregledala in z najzanimivejšimi stopila v stik za morebitno podrobnejšo opredelitev načrta. Končni izbor upravljalca bo izveden na podlagi javnega zbiranja ponudb ali drugega ustreznega in zakonitega postopka.

Ponudbe sprejemajo na e-naslovu: direktor@pokrajinskimuzejkoper.si do 15. marca 2020.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj