Brezplačna delavnica - »Napotitev delavcev v DACH regijo«, Ljubljana

Brezplačna delavnica - »Napotitev delavcev v DACH regijo«, Ljubljana

04. 02. 2020

Datum: 10. februar 2020, od 10. do 16. ure

Kraj: v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (Poslovna oaza /7. nadstropje), Dimičeva 13, Ljubljana

Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju v okviru aktivnosti mreže EEN organizira brezplačno delavnico z naslovom: »Napotitev delavcev v DACH regijo« (DACH = Nemčija, Avstrija, Švica), ki bo potekala v četrtek, 10. februarja 2020, s pričetkom ob 10. uri v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (Poslovna oaza /7. nadstropje), Dimičeva 13, Ljubljana.

CEMP ekipa vas vljudno vabi na delavnico, ki jo bo vodila Daniela Kocet Puhan iz podjetja FIRST d.o.o., strokovnjakinja za področje napotitve delavcev v Nemčijo, Avstrijo in Švico.

Podjetje mora za opravljanje storitev v tujini upoštevati zakonske obveznosti države gostiteljice, saj so kršitve sankcionirane z visokimi denarnimi kaznimi in v nekaterih primerih tudi z večletno prepovedjo delovanja. Naštete države zelo ščitijo svoj trg dela in ceno dela, zato imajo postavljen učinkovit sistem nadzora, ki vključuje predhodne prijave zaposlenih in predpisan seznam dokumentacije.

Pogodba o zaposlitvi oz. posebej dogovorjen aneks k pogodbi, osebni dokument, obrazec A1, ipd, so le nekateri od teh, posebno pozornost pa je potrebno nameniti postopkom prijave. Tako kot pogoji, so tudi postopki prijave različni med državami. Nekateri so zelo kompleksni, včasih tudi nejasni. Več o tem boste izvedeli na delavnici.

Delavnica je namenjena MSPjem z do 50 zaposlenimi, ki želijo napotiti svoje zaposlene v Nemčijo, Avstrijo in/ali Švico, za delo predvsem za področja:

  • gradbeništva
  • montaže
  • elektroinštalacij
  • mizarstva
  • ipd.

Ker se boste učili postopka prijave on-line je ključno, da se delavnice udeleži oseba, ki bo zaposlene dejansko prijavljala ter da ima s sabo prenosni računalnik.

Udeležba je brezplačna.

Prijavite se lahko najkasneje do petka, 7. februarja 2020, do 10. ure oz. do zasedbe mest. 

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj