Za javna dela letos 22,3 milijona evrov

Za javna dela letos 22,3 milijona evrov

28. 01. 2020

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 16. 1. 2020, www.sta.si

Za izvajanje programov javnih del bo v letu 2020 na voljo okvirno 22,3 milijona evrov, vanje bodo predvidoma vključili 4400 dolgotrajno brezposelnih oseb.

Zavod za zaposlovanje je 16. januarja 2020 objavil spremembo javnega povabila za izbor programov javnih del za leto 2020, s katero zagotavlja dodatna sredstva. Ob objavi javnega povabila 24. decembra lani je bilo namreč na voljo devet milijonov evrov, predvideli pa so vključitev 1500 oseb.

V javna dela se bodo lahko vključili dolgotrajno brezposelni, ki so več kot eno leto neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih. Pri tem bodo imeli prednost tisti, ki so prijavljeni več kot dve leti in v tem času niso bili vključeni v noben program aktivne politike zaposlovanja. Brezposelne v javna dela napoti zavod.

Zavod prek javnega povabila sofinancira stroške izvajalcev javnih del. Kandidirajo lahko izvajalci, ki imajo vsaj tri mesece pred oddajo ponudbe zaposleno vsaj eno osebo z najmanj polovičnim delovnim časom.

Razpisani so programi v dveh sklopih, in sicer v prvem na področju socialnega varstva ter v drugem na področjih kmetijstva, vzgoje in izobraževanje, športa, okolja in prostora, kulture ter drugih.

V zavodu pravijo, da je vsako leto na javno povabilo prijavljenih več programov javnih del, kot jih lahko financira država. Tudi letos računajo na izvajalce, ki so družbeno odgovorni in bodo dali priložnost brezposelnim, ki jim je treba posvetiti veliko pozornosti ter zagotoviti dodatno pomoč in usposabljanje, da bodo lahko uspešni pri delu.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj