Spletni imenik - »EU Business Register« = prevara!

Spletni imenik - »EU Business Register« = prevara!

24. 12. 2019

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, www.ozs.si, Avtor: Edina Zejnić

Ponovno krožijo elektronska sporočila tujega ponudnika spletnega imenika »EU Business Register«, ki vabi podjetja k vpisu v spletni imenik. Podjetja lahko mislijo, da je vpis v imenik brezplačen, vendar je v drobnem tisku na prijavnici navedeno, da je vpis plačljiv in znaša 995 evrov letno.

Omenjeni spletni imenik je v lasti zasebne nizozemske družbe in ni verodostojen. Ob vpisu bi se podjetje tudi zavezalo za objavo podatkov v spletnem imeniku za obdobje treh let, ki znaša 2.985 evrov.

V preteklosti so na podoben način zavajali podjetja z vpisom v različne spletne imenike kot so npr. European Business Number, European Union Web-register Republic of Slovenia/ EU WEB register Slovenija, Euco Data, European City Guide, Intercable Verlag, Construct Data Verlag, Expo Guide Mehika, Euro Bussines Guide, World Bussines Guide, itd.

Omenjeni register NI Evropski poslovni register (European Business Register – EBR), ki je dostopen preko spletne strani AJPES in je uradni informacijski sistem, kjer članice zagotavljajo podatke iz nacionalnih poslovnih registrov.

Kot navaja AJPES na svoji spletni strani »preko informacijskega sistema EBR je vsakomur na enostaven in hiter način omogočen dostop do podatkov in informacij o poslovnih subjektih iz evropskih držav članic EBR, prav tako pa tudi do nekaterih dokumentov, povezanih s poslovanjem poslovnih subjektov.

V sistem je kot pristojna organizacija za vodenje Poslovnega registra Slovenije vključen tudi AJPES, ki preko njega drugim državam članicam zagotavlja podatke o poslovnih subjektih Poslovnega registra Slovenije, hkrati pa uporabnikom portala AJPES omogoča dostop do podatkov o poslovnih subjektih držav članic EBR.«

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj