Projekt POLET

Projekt POLET

03. 12. 2019

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Zasavska gospodarska zbornica, 26. 11. 2019, www.gzs.si/oz_zasavje/

Projekt POLET, katerega namen je s pomočjo razvoja in implementacije inovativnega celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih doseči večjo osveščenost in boljšo informiranost delodajalcev in zaposlenih ter boljšo usposobljenost delodajalcev za izvajanje ukrepov na tem področju, vključuje in združuje podjetja iz kohezijske regije Vzhodna Slovenija in delodajalske organizacije - Združenje delodajalcev Slovenije, Gospodarsko zbornico Slovenije, Štajersko gospodarsko zbornico in Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

V projekt bo neposredno vključenih 120 podjetij (od tega najmanj 30 iz kategorije MSP) iz kohezijske regije Vzhodna Slovenija, v njih pa se bodo od marca 2019 do maja 2022 izvajali prilagojeni programi za aktivno in zdravo staranje zaposlenih.

Starajoča se delovna sila in bolniške odsotnosti predstavljajo za delodajalce velik izziv, zato je pomembno poznati njihove značilnosti ter na podlagi teh spoznanj razviti ustrezne načine upravljanja z zaposlenimi v delovni organizaciji.

Zaradi številnih izzivov na področju aktivnega in zdravega staranja je v podjetjih vse bolj v ospredju potreba po sistematičnih, celovitih in dolgoročnih ukrepih, ki ohranjajo in izboljšujejo zdravje in varnost vseh zaposlenih, ter ukrepih za prilagajanje dela spremembam, povezanih s starostjo zaposlenih.

V projektu POLET bo razvit inovativen celovit poslovni model za aktivno in zdravo staranje zaposlenih, ki bo delodajalcem iz kohezijske regije Vzhodna Slovenija pomagal pri načrtovanju, izvajanju in evalvaciji ukrepov za ravnanje s starejšimi zaposlenimi in za zmanjševanje odsotnosti z dela.

Osnovna cilja projekta sta:

  • 10-odstotno zmanjšanje odsotnosti z dela v vključenih podjetji
  • Vzpostavitev strateške platforme ravnanja s starejšimi v podjetjih

Več informacij o projektu

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj