Brezplačni ogled dobre prakse v Avstriji - polimerni materiali in avtomobilska industrija (Gradec, Linz)

Brezplačni ogled dobre prakse v Avstriji - polimerni materiali in avtomobilska industrija (Gradec, Linz)

12. 11. 2019

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 28. in 29. november 2019

Kraj: Avstrija, Inštitut AVL (Gradec) in Wood K Plus in LIT-Factory (Linz)

Dvodnevno ekskurzijo boste začeli na inštitutu AVL v Gradcu. AVL je največje globalno neodvisno podjetje za razvoj, simulacijo in testiranje pogonskih sistemov (hibrid, pogonski motor, menjalnik, električni pogon, baterije, gorivne celice in krmilna tehnologija) za osebna vozila, gospodarska vozila, gradbeništvo, velike motorje in njihovo integracijo v vozilo. Skupaj ima kar 10.000 zaposlenih, od tega na lokaciji v Gradcu 4.000. Kot svetovni tehnološki vodja AVL zagotavlja celovita in integrirana razvojna okolja, merilne in preskusne sisteme ter najsodobnejše metode simulacije. Kot pionir na področju inovativnih rešitev, kot so različne strategije elektrifikacije pogonskih sklopov, AVL vedno bolj prevzema nove naloge na področju avtonomne vožnje (povezljivost, ADAS, CCAD itd.).

Naslednji dan si boste v Linzu ogledali dve raziskovano-razvojni instituciji, in sicer Wood K Plus in LIT-Factory. Wood K Plus je vodilni raziskovalni institut na področju lesa in lesnih obnovljivih virov v Evropi. Raziskujejo materiale in procesne tehnologije po celotni verigi vrednosti - od končnih surovin do končnih izdelkov. V okviru ekskurzije si boste ogledali laboratorije in dobili vpogled predvsem v razvoj biokompozitov s polimerno in duroplastično matrico za različne aplikacije in del, ki se ukvarja z biotehnologijo in kemijo lesa. Nato si boste v neposredni bližini ogledali še LIT-Factory. LIT-Factory, ki se nahaja na Univerzi Johannesa Keplerja (JKU) v Linzu, je »tovarna« za izobraževanje, učenje in raziskovanje pametne predelave polimerov in digitalizacije. Ogledali si boste t.i. »Smart Extrusion hall«, »Smart Injection Hall« in »Smart Recycling Hall«.

Ogled bo vsekakor priložnost za navezovanje stikov med predstavniki podjetij iz industrije in strokovnjaki institucij, ki si jih boste ogledali ter s strokovnjaki Fakultete za tehnologijo polimerov. Ogled bodo vodili predstavniki Fakultete za tehnologijo polimerov.

Udeležba je brezplačna.

Rok za prijavo je najkasneje do 20. 11. 2019, do 12. ure oziroma do zapolnitve razpoložljivih mest.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj