Regijski posvet - »Obratno mentorstvo v luči medgeneracijskega sodelovanja in staranja delovne sile«, Maribor

Regijski posvet - »Obratno mentorstvo v luči medgeneracijskega sodelovanja in staranja delovne sile«, Maribor

28. 10. 2019

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 22. november 2019, od 9. do 12. ure

Kraj: Štajerska gospodarska zbornica, Ulica talcev 24, Maribor

V naslednjih letih se bodo na slovenskem trgu začele dogajati spremembe, ki bodo terjale od delodajalcev velike prilagoditve. V Sloveniji bo do leta 2020 petina prebivalcev starih nad 65 let. Na trg dela prihaja manj mladih, delež starejših (od 55 do 64 let) pa narašča.

Z namenom vključevanje različnih deležnikov, razširjanjem projektnih aktivnosti ter predvsem izmenjave dobrih praks podjetij vas vabijo na regijski posvet o inovativnem načinu spodbujanja učenja in izboljšanja medgeneracijskih odnosov: Obratno mentorstvo v luči medgeneracijskega sodelovanja in staranja delovne sile.

V kolikor želimo izkoristiti prednosti mentorskih odnosov, je ključno, da formaliziramo obratno mentorstvo, saj se tako lažje spopadamo z medgeneracijskimi razlikami in odgovarjamo na demografske in generacijske izzive v okolju. Zagotovo pa je obratno mentorstvo tudi pomembno orodje za izboljšanje zavzetosti zaposlenih ter pridobivanje in ohranjanje talentirane delovne sile.

Program posveta: 

9.00 - 10.00

Obratno mentorstvo; dejavniki, ki vplivajo na izvajanje obratnega mentorstva; koristi in pomanjkljivosti obratnega mentorstva, dr. Živa Veingerl Čič

10.00 - 11.00

Primeri dobrih praks podjetij - vodena diskusija

11.00 - 11.15

Izmenjava mnenj in sklepne misli

11.15 - 12.00

Mreženje udeležencev, pogostitev

Posvet je namenjen delodajalcem, managerjem, kadrovskim delavcem, predstavnikom strokovne javnosti, pa tudi vsem ostalim, ki jih tema zanima in so tako ali drugače dejavni na tem področju.

Zanimive in aktualne informacije s področja aktivnega in zdravega staranja najdete na spletni strani projekta: www.projekt-polet.si.

Regijski posvet poteka v okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter katerega pokroviteljica je mag. Ksenija Klampfer, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Svojo udeležbo potrdite preko spletne prijavnice.

Dodatne informacije: Tel: (02) 220-87-00, e-naslov: info@stajerskagz.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj