Brezplačno usposabljanje - »Kako bo sprememba minimalne plače vplivala na vaš plačni model«, Kranj

Brezplačno usposabljanje - »Kako bo sprememba minimalne plače vplivala na vaš plačni model«, Kranj

01. 10. 2019

Datum: 8. oktober 2019, od 9.00 do 11.30 ure

Kraj: GZS Regionalna zbornica Gorenjska, Bleiweisova 16, Kranj

Z novim letom bodo v veljavo stopila nova pravila v zvezi z minimalno plačo. Spremenile se bodo postavke za izračun minimalne plače, poleg tega pa se bo spremenila tudi njena višina. Navedeno bo imelo za posledico višje stroške dela.

Na izobraževanju bo predstavljeno, kako bo to vplivalo na sistem plač z vidika zakona o delovnih razmerjih in z vidika posameznega delavca. Odgovorili bomo tudi na vprašanje, kakšne posledice lahko slednje potegne za sabo z vidika plačnega modela pri delodajalcu in z vidika posameznega delavca oziroma njegove pogodbe o zaposlitvi.

Vsebina programa:

  • Plačilo za delo po ZDR
  • Plačilo za delo po kolektivnih pogodbah
  • Minimalna plača kot plača delavca

Predavateljica: Nina Globočnik -  odvetnica, ki se v pretežni meri ukvarja z delovnim in gospodarskim pravom, pokriva pa tudi ostala pravna področja. Pred začetkom odvetniške dejavnosti je na tem področju več let pridobivala neposredne izkušnje kot direktorica pravne službe na Gospodarski zbornici Slovenije in na Združenju delodajalcev Slovenije. Je tudi avtorica številnih strokovnih člankov. Ker znanja nikoli ni držala zase, redno predava na različnih seminarjih in konferencah. Njena predavanja so vedno obarvana s primeri iz prakse, kar jim daje posebno vrednost.

Udeležba je brezplačna.

Več o dogodku 

Prijave: Prijave sprejemajo do petka, 4. 10. 2019 preko e-naslova: mojca.umek@gzs.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj