Brezplačna delavnica - »Stres - pogosti spremljevalec podjetnika«, Idrija

Brezplačna delavnica - »Stres - pogosti spremljevalec podjetnika«, Idrija

24. 09. 2019

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 24. september 2019, ob 17. uri 

Kraj: Coworking Idrija, Arkova 43, Idrija 

Podjetniško okolje je hitro spremenljivo in velikokrat nepredvidljivo, od podjetnikov pa se pričakuje hitro reagiranje na nove izzive. Vsakodnevno so izpostavljeni različnim obveznostim, sprejemanju pomembnih odločitev, skrbi o prihodnosti podjetja ter soočanju z različnimi ovirami. Od podjetnikov se običajno pričakuje, da sami rešujejo probleme, večina pa pri tem pozabi nase in se ne zavedajo posledic, ki jih stres pušča na njihovem zdravju.

Na delavnici boste izvedeli, kako preprečiti ali vsaj omiliti negativne posledice, ki jih pogosto prinaša podjetništvo kot način življenja. 

Vsebina: 

  • Kaj je stres - definicija stresa, evolucijski pomen stresa, kateri sistemi se aktivirajo ko smo pod stresom (sindrom splošne prilagoditve)
  • Zdravstveni vidiki stresa - kdaj je stres negativen dejavnik / v osnovi je lahko pozitiven dejavnik, zdravstvene posledice neobvladanega stresa, kako se stres kaze / znaki in simptomi, izgorelost, stres chart / stopnje
  • Kako se spopadati s stresom - farmakološki vidik, sprostitvene tehnike / dihanje s prepono, joga, mindfulness, poznavanje samega sebe / odmik od stresnega dejavnika
  • Praktični prikaz postopkov oživljanja (reanimacija)

Več

Delavnica je brezplačna

Predavatelj: Matej Valentinčič, dr.med., specialist interne medicine, zaposlen v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica, kjer pokriva področje srčnega popuščanja.

Prijava: Za udeležbo je obvezna predhodna prijava na e-naslov: tina.lisac@icra.si ali po telefonu na številki: 040 315 335. Prijave zbirajo do zasedbe prostih mest.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj