Slovenski podjetniški sklad uvaja elektronski portal za oddajo e-vlog za vavčerje

Slovenski podjetniški sklad uvaja elektronski portal za oddajo e-vlog za vavčerje

10. 09. 2019

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Slovenski podjetniški sklad, 6. 9. 2019, https://podjetniskisklad.si/

Slovenski podjetniški sklad s 7. 9. 2019 uvaja elektronski portal za oddajo e-vlog za vavčerje. Vsem podjetjem, ki bodo od 7. 9. 2019 dalje oddali vlogo za enega izmed 11 javno objavljenih vavčerskih pozivov, ki so dostopni na spletni strani Sklada, bo tako omogočena elektronska oddaja vloge. Podjetjem ne bo potrebno več vlog pošiljati na Sklad v fizični obliki kot je bila praksa doslej.

Elektronski način omogoča še bolj enostavno in hitro oddajo vloge preko spletnega elektronskega obrazca, podjetniku pa prihrani čas in prekomerno administrativno delo s pripravo in oddajo vloge.

Prav tako novi elektronski portal zagotavlja, da se določeni podatki avtomatsko uvozijo iz javnih baz podatkov in bodo na ta način podjetja razbremenjena vpisovanja le-teh.

Za dostop do ePortala Slovenskega podjetniškega sklada podjetja potrebujejo digitalno potrdilo.

V primeru, da podjetja digitalnega potrdila nimajo ali pa vloge ne želijo oddati sami, lahko vlogo brezplačno pomaga pripraviti in za njih oddati svetovalec mreže Slovenskih poslovnih točk (SPOT) Svetovanje, ki jih podjetja najdejo na dvanajstih (12) lokacijah SPOT Svetovanje po Sloveniji: http://evem.gov.si/info/spot-tocke-in-notarji/seznam-tock-spot-svetovanje-spirit-slovenija/.)

Novi elektronski portal v celoti podpira tudi elektronsko oddajo zahtevkov za izplačilo. 

PRIJAVITE SE V ELEKTRONSKKI PORTAL ZA ODDAJO E-VLOGE

V okviru centralnega prijavnega sistema Slovenskega podjetniške sklada ePortal: https://eportal.podjetniskisklad.si/prijava, se podjetje registrira in nato preko izbranega prijavnega lista oz. e-vavčerja nadaljuje z izpolnjevanjem podatkov za vavčer na katerega želi oddati vlogo na Sklad.

Vavčerji so enostaven način pridobitve nepovratnih sredstev za različne vsebine do max. višine 9.999 EUR in brez prekomernih postopkov odobritve. Z vpeljanim elektronskim načinom oddaje vloge pa se bodo postopki še bolj poenostavili, obravnava vlog pa bo posledično še hitrejša.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj