Brezplačni dogodek - »Dobra komunikacija - dobri odnosi«, Tolmin

Brezplačni dogodek - »Dobra komunikacija - dobri odnosi«, Tolmin

10. 09. 2019

Datum: enkrat tedensko, torek ali sreda popoldne (od 16.30 do 20.00 ure), od oktobra do decembra, pričetek ob zapolnitvi skupine

Kraj: Tolmin 

Mogoče se vam zdi nenavadno, da bi se učili komunikacije, saj smo to usvojili že kot majhni otroci. Znamo pisati, brati in govoriti. Pa vendar … ali ste se kdaj vprašali, če vaš sogovornik res razume, kar mu želite povedati? Imate kdaj občutek, da govorite »tja v tri dni«? Pogosto se zgodi, da se v domačem ali službenem okolju pogovarjamo, pa drug drugega niti ne slišimo, se zaradi komunikacijskih šumov spuščamo v bitke, v kateri nihče ne zmaga, trošimo energijo in ustvarjamo slabo voljo.

Razumevanje komunikacijskih procesov in spoznavanje sebe skozi konfliktne situacije pripomoreta k razumevanju drugih, kar posledično vodi v konstruktivnejšo komunikacijo in odnose na sploh. Poznavanje osnovnih zakonitosti besedne in nebesedne komunikacije lahko zelo zmanjša stres na delovnem mestu ali v domačem okolju. Pri vsem tem pa je zelo pomembno, da imamo zgrajeno dobro samopodobo, ki nam pomaga premagovati ovire.

Brezplačni program obsega 60 ur in je namenjen zaposlenim/samozaposlenim ali brezposelnim osebam z največ srednješolsko izobrazbo.

Program dogodka

  • Osnove komunikacije: načini komuniciranja, dejavniki uspešne komunikacije, tehnike asertivnega vedenja, poslovna komunikacija;
  • Samopodoba: pozitivna vs. negativna vs. zdrava samopodoba, motivacija, postavljanje ciljev, vrednote, …;
  • Medosebni odnosi: čustvena inteligenca, razvijanje konstruktivnih medosebnih odnosov, reševanje konfliktov;
  • Upravljanje s časom in samim seboj: štiri ravni človekovega delovanja, psihofizična kondicija, načrtovanje dnevnika;
  • Bonton v vsakdanjem življenju in poslovnem svetu: osnove lepega vedenja, bonton pri poslovnem sprejemu.

Več 

Udeležba na jezikovnih tečajih je brezplačna.

Prijave in dodatne informacije: Nika Kikelj Maver, Tel: (05) 38 41 514, e-naslov: nika.km@prc.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj