Brezplačni dogodek - »Programiranje mikrokontrolerjev«, Ajdovščina

Brezplačni dogodek - »Programiranje mikrokontrolerjev«, Ajdovščina

18. 06. 2019

Datum: 18. junij 2019

Kraj: Ljudska univerza Ajdovščina

Vsebine: Od februarja do junija 2019 se bo v okviru Programa za mlade v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina zvrstilo osem dogodkov, ki jih Ljudska univerza Ajdovščina organizira v sodelovanju z Občino Ajdovščina.

Motivacijska predavanja in delavnice so namenjene predvsem mladim v lokalni skupnosti, ki bodo imeli možnost preko umetnosti, športa, tehnologije, prostovoljstva in zdravega življenjskega sloga razvijati lastne kompetence, spretnosti in znanja za dosego individualnih ciljev.

V torek, 18. junija 2019, bo na sporedu predavanje o programiranju mikrokontrolerjev, na katerem boste spoznali osnove robotike ter tudi nekaj malega o 3D tisku. Pod robotiko spadajo stvari kot so: industrijske robotske roke, tanki, droni (quadcopterji..), avtonomna vozila, vojaški roboti in še bi lahko naštevali.

Posvetili se boste stvarem, na katere je treba biti pozoren, ko sestavljamo robota (motorji, senzorji, uporaba, krmiljenje,..), pa tudi dele kot so šasija, mehanične komponente, itd., ki jih lahko naredimo s pomočjo 3D tiska.

Spoznali boste, kako se pripravi 3D model ter kako deluje tiskalnik. To boste lahko videli v živo, saj bo predavatelj s seboj prinesel 3D tiskalnik.

Več

Prijave in informacije: e-naslov: info@lu-ajdovscina.si, Tel: 051 419 119.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj