Brezplačni dogodek - »Predstavitev storitev podpornega inovativnega okolja (SIO) in možnosti ustanavljanja odcepljenih podjetij s praktično delavnico »elevator pitch«, Ljubljana

Brezplačni dogodek - »Predstavitev storitev podpornega inovativnega okolja (SIO) in možnosti ustanavljanja odcepljenih podjetij s praktično delavnico »elevator pitch«, Ljubljana

21. 05. 2019

Datum: 26. junij 2019, od 13.30 do 15.20 ure

Kraj: Institut Jožef Stefan (Velika predavalnica IJS), Jamova cesta 39, Ljubljana

Vsebina:

V okviru podpornih storitev inovativnega okolja SIO 2018-2019 bomo izvedli delavnico “Odcepljena podjetja na osnovi patentov in inovacij”. Delavnica bo izvedena v tednu z več izobraževalnimi delavnicami za raziskovalce 3rd training event Fundamentals of Corrosion Protection and Coatings Production, združenimi pod okrilje Marie Sklodowska Curie projekta mCBEEs.

Na delavnici bomo predstavili podporne storitve za raziskovalce, ki načrtujejo zaščito intelektualne lastnine in trženje invencij, ki temeljijo na rezultatih raziskovalno razvojnega dela v javnih raziskovalnih institucijah, potencialno v okviru odcepljenega podjetja.

Dogodek je namenjen mlajšim raziskovalcem in njihovim mentorjem, ki odločilno vplivajo na raziskovalno in potencialno podjetniško pot mladih doktorjev znanosti. Na dogodku bodo poleg mladih raziskovalcev Instituta Jožef Stefan prisotni nekateri izkušenejši predavatelji in raziskovalci IJS in drugih JRO. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Program:

13:30 - 14:00

Odcepljena podjetja na osnovi patentov in inovacij in podporne storitve inovacijskega okolja.

14:00 - 14:20

Razvoj poslovnega modela in vrednosti za kupca.

14:00 - 15:00

Praktikum - interaktivna delavnica: Elevator pitch

Na dogodku bo predaval in vodil praktikum mag. Robert Blatnik, višji strokovnjak za upravljanje s tehnologijami, strokovnjak za odcepljena podjetja, koordinator dogodkov, Certified Licensing Professional - CLP, Center za prenos tehnologij in inovacij, Institut Jožef Stefan.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije: Več informacij dobite na e-naslovu: tehnologije@ijs.si.

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2018-2019.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj