Brezplačni dogodek - »Kako postati učinkovitejši pogajalec?«, Ljubljana

Brezplačni dogodek - »Kako postati učinkovitejši pogajalec?«, Ljubljana

21. 05. 2019

Datum: 29. maj 2019, od 16. do 19. ure

Kraj: Inkubator GEA College d.o.o., Dunajska cesta 156, Ljubljana

Vsebina:

Izhajaj iz Karrasovega načela, da »V življenju ne dobiš to kar zaslužiš, pač pa to, kar si izpogajaš«.

Vodilo naj bodo harvardska načelna pogajanja, ki temeljijo na  filozofiji obojestranske zmage ne pa premagati nasprotno stran. Če hočeš uspeti moraš biti dovolj asertiven (manjka Slovencem), moraš znati reči ne na pozitiven način. Bistvena lastnost uspešnih pogajalcev je  prepričljivost. To pa si najprej s prepričljivim uvodnim nastopom in upoštevaje Cialdinijevih pet  načel prepričevanja. Lažje prepričaš s pomočjo »dregnanja« (nudging) Nobelovca R. Thalerja.

Delavnica bo interaktivna, na temelju casov ter  simulacij, testov in video posnetkov.

Predavatelj: zasl. prof. dr. Marjan Svetličič

Je Emeritus profesor Univerze v Ljubljani, FDV, (bil tudi njen dekan) in dolgoletni predstojnik Centra za mednarodne odnose. Je tudi prof. na Evropskem Centru za mir in razvoj (ECPD), UN Univerze za mir, Beograd. Kot zunanji predavatelj predava pri raznih predmetih na EF UL in EPF Univerze v Mariboru in GEA Collegu ter na podiplomskih programih na Univerzah v Trentu, Trstu, Sarajevu, Skopju. Poleg predavanj rednih predmetov na do in podiplomskih programih, izvaja tudi izobraževanja za posamezna podjetja s področja Pogajanj, Prepričljivega nastopanja in Internacionalizacije dejavnosti podjetij.

Leta 2002 imenovan za ambasadorja znanosti R. Slovenije, leta 2014, dobil zlato medaljo Univerze v Ljubljani za prispevek njenemu razvoju, in priznanje za življenjsko delo Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani. Leta 2017 prejel priznanje Academy of International Business, Oddelka za Srednjo Evropo za izjemen prispevek disciplini in praksi mednarodnega poslovanja v Srednji in Vzhodni Evropi. Leta 2007 izvoljen za Fellow European Academy of International Business (EIBA, bil tudi njen predsednik in podpredsednik), član Sveta TEPSA (Trans Europaen Policy Studies Association) in FP7 in Opravljal je funkcijo podpredsednika COST projekta The Emergence of Southern Multinationals, bil član Advisory Group for International Scientific Cooperation, EU. Leta 1999 je bil uvrščen kot edini raziskovalec iz Srednje/Vzhodne Evrope v Who is Who in International Business and Research (E. Elgar). Je član uredniških odborov mnogih mednarodnih revij in konzultant mednarodnih organizacij (na primer: UNCTAD, EU, UNDP, OECD, IFC, UNESCO, UN University Institute WIDER, and OSCE.). Bibliografija obsega preko 400 člankov, poglavij v knjigah in knjig, od tega veliko objavljenih v tujini.

Izvedel je vrsto izobraževanj za posamezna podjetja in ustanove. V Sloveniji na primer za: SDH, Elvez, Ernst& Young, Kolektor, Mercator, Unior, Iskra-mehanizmi, Borsen, Zbornica zdravstvene in babiške nege, CIVITAS ELAN projekt 2010, Ministrstvi za obrambo in za Zunanje zadeve. V tujini pa za: EVN in Neptun Skopje. Kot konzultant OSCE 2011 izvedel izobraževanje Ministrstva za notranje zadeve Srbije na temo Pogajanj in Kako prepričati in udarno nastopiti. Vseskozi med najbolje ocenjenimi profesorji tako na univerzi kot izobraževanjih za poslovneže. Študentje in menedžerji v ocenah poudarjajo njegove izkušnje, sproščen, nasmejan, zabaven navdušujoč interaktivni nastop, super simulacije z veliko praktičnimi primeri, podkrepljenimi z video posnetki.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije: Več informacij dobite pri Maji Peharc, e-naslov: maja.peharc@gea-college.si.

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2018-2019.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj