Investicijsko in poslovno okolje na Slovaškem v letu 2019

Investicijsko in poslovno okolje na Slovaškem v letu 2019

14. 05. 2019

Vir in informacije: www.izvoznookno.si, 6. 5. 2019, Avtor: Miha Rössler, Veleposlaništvo Republike Slovenije Praga

Avstrijska revizorska hiša TPA Group je izdala brošuro s pregledom investicijskega in poslovnega okolja na Slovaškem za leto 2019.

V brošuri so na pregleden način zbrane ključne informacije, ki tujim podjetjem lahko olajšajo vstop, poslovanje, načrtovanje investicij ipd. na slovaškem trgu (op. omenjena revizorska hiša tovrstne preglede izdeluje za 12 držav v regiji srednje in južne Evrope, poleg Češke in Slovaške še za Avstrijo, Bolgarijo, Hrvaško, Madžarsko, Poljsko, Romunijo, Slovenijo ter Srbijo, Črno goro in Albanijo).

Poleg pregleda različnih organizacijskih oblik družb so v brošuri na voljo tudi podrobnejše informacije o davčnem sistemu oz. veljavnih predpisih, različnih vrstah davkov (DDV, davek na dobiček pravnih oseb, dohodnina) in davčnih olajšavah, sistemu socialnih prispevkov, davčnih postopkih, postopkih prevzemov in združitev, pregledom sklenjenih sporazumov o izogibanju dvojnega obdavčevanja, ipd. v posamezni državi.

Na spletni strani TPA so na voljo še nekatere druge brezplačne publikacije, ki jih je možno naročiti tudi v elektronski obliki (npr. pregled nepremičninskega trga, investicijske spodbude na področju OVE, ipd.).

Elektronski dokumenti:

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj