Brezplačna delavnica - »Dobra higienska praksa oz. načela HACCP«, Slovenj Gradec

Brezplačna delavnica - »Dobra higienska praksa oz. načela HACCP«, Slovenj Gradec

12. 03. 2019

Datum: 20. in 21. marec 2019

Kraj: Mrežni podjetniški inkubator - MPIK Slovenj Gradec (1. nadstropje, P - 9 A), Ozare 19, Slovenj Gradec

Predstavitev brezplačnega dogodka:

  • Slovenska in EU zakonodaja na področju proizvodnje, prometa in prodaje živil;
  • Varna prehrana in dejavniki tveganja (fizikalni, kemijski in mikrobiološki);
  • Dobra proizvodnja praksa (postopki dela z živili – nabava, pravilno rokovanje z živili, križna kontaminacija, shranjevanje, toplotna obdelava, pravilno odtajevanje, porcioniranje, sledljivost, validacija,….); čiščenje (postopki, vrste čiščenja, rokovanje s čistili,..);
  • Dobra higienska praksa (osebna higiena, delovna obleka, higiena rok-kdaj, kako, zakaj jih je potrebno umivati,….);
  • Označevanje živil (alergeni, akrilamid, transmaščobne kisline, energijsko hranilne vrednosti, Informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih) – dopolnitev  HACCP dokumentacije;
  • Vodenje HACCP dokumentacije in verifikacija;
  • Najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim in inšpekcijskim nadzorom;
  • Preventivni ukrepi za preprečevanje razmnoževanja legionele v hišnem vodovodnem omrežju (HVO);
  • Pregled novosti, ki jih zajemajo nova Priporočila NIJZ RS v zvezi s preprečevanjem legioneloz.

Več

Izvajalka: TRIS svetovanje, Sonja Čeferin Tomaš s.p.

Delavnica je namenjena:

  • Usposabljanje je namenjeno potencialnim podjetnikom in delujočim podjetjem, ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo in prodajo živil (bari, gostišča, restavracije, okrepčevalnice, menze, slaščičarne, kavarne, turistične kmetije, pekarne, predelava, prevoz živil in drugo) in so pri izvajanju svoje dejavnosti obvezni upoštevati načela sistema HACCP.
  • Usposabljanje za odgovorne in ostale osebe, ki delajo v prometu in proizvodnji z živili se izvaja na podlagi Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) o higieni živil in Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili in vse ostale veljavne zakonodaje s področja živil in materialov, ki prihajajo v stik z živili.

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Prijavite se lahko do ponedeljka, 18. 3. 2019 po elektronski pošti na e-naslov:  info@podjetniskicenter-sg.si (ime in priimek udeleženca, ime podjetja, telefon).

Potrdilo prejmejo udeleženci, ki bodo na usposabljanju »Dobra higienska praksa oz. načela HACCP«prisotni oba dneva.

Dodatne informacije: Podjetniški center Slovenj Gradec d.o.o., Tel: (02) 88 42 927 ali na 051 819 440.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj