Brezplačni dogodek - »Vprašajte nas: evropska sredstva od A do Ž«, Ljubljana

Brezplačni dogodek - »Vprašajte nas: evropska sredstva od A do Ž«, Ljubljana

05. 12. 2017

Datum: 7. december 2017, ob 15. uri

Kraj: Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (pritličje, predavalnica 1), Večna pot 113, Ljubljana

Slovenija je zaključila programsko obdobje 2007-2013 kot ena najuspešnejših držav članic EU. V okviru izvajanja evropske kohezijske politike smo uresničili več kot 6000 projektov, v okviru programa razvoja podeželja pa več kot 90.000, ki so Sloveniji in njenim ljudem prinesli mnoge uspešne zgode ter so naložba v našo skupno prihodnost. Uspešni projekti, ki Sloveniji prinašajo dodano vrednost, državljanom pa zaupanje v njihovo upravljanje, so naš ključni cilj tudi pri izvajanju evropske kohezijske politike in politike razvoja podeželja v obdobju 2014-2020. Do leta 2023 ima Slovenija v tem okviru skupno na voljo dobre 4 milijarde evrov evropskih sredstev.

Če želite spoznati nekaj več o tem, vas Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano 7. decembra 2017, ob 15. uri vabita na Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) in Fakulteto za računalništvo in informatiko (FRI), ki sta bili zgrajeni s pomočjo evropskih sredstev. Zbirno mesto: pritličje, predavalnica 1, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Večna pot 113, Ljubljana.

Začeli bodo s kratko predstavitvijo novogradnje obeh fakultet kot največjega projekta iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v programskem obdobju 2007- 2013 in še dveh projektov (Nova generacija bioloških zdravil - BioPharm in Video meritve smučarskih skokov - VIDOS), ki se izvajata v programskem obdobju 2014-2020.

Sledila bo okrogla miza, kjer bodo sodelovali mag. Bojan Suvorov, Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Tadeja Kvas Majer, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Vittoria Alliata di Villafranca, Evropska komisija, prof. dr. Jurij Svete, prof. dr. Aleš Podgornik, izr. prof. dr. Andreja Žgajnar Gotvajn, FKKT, prof. dr. Bojan Orel, prof. dr. Nikolaj Zimic in doc. dr. Tomaž Curk, FRI.

Zastavljali jim boste lahko tako vprašanja o preteklih izkušnjah kot tudi o trenutnem izvajanju evropske kohezijske politike in politike razvoja podeželja.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Prijava: Število mest je omejeno, zato so potrebne prijave na e-naslov: natasa.rojsek@gov.si do 5. 12. 2017.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj