Povabilo k udeležbi v gospodarski delegaciji in B2B srečanjih v Kanadi

Povabilo k udeležbi v gospodarski delegaciji in B2B srečanjih v Kanadi

28. 03. 2017

Datum: od 20. do 24. junija 2017

Kraj: Toronto, Montreal in Ottawa (Kanada)

Ministrstvo za zunanje zadeve, SPIRIT Slovenija, javna agencija ter Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Ottawi, Veleposlaništvom Kanade v Sloveniji s sedežem v Budimpešti ter Kanadsko-slovensko gospodarsko zbornico v Torontu od 20. do 24. junija 2017 organiziramo izhodno gospodarsko delegacijo v Kanado.

Gospodarska delegacija bo potekala v okviru obiska podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca v Torontu, Montrealu in Ottawi ob priložnosti 25. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Kanado, ki hkrati sovpada s 150. letnico neodvisnosti Kanade.

V okviru gospodarske delegacije so predvideni trije poslovni dogodki oziroma poslovne konference. Na podlagi izraženega interesa bodo organizirana individualna srečanja med predstavniki kanadskih in slovenskih podjetij. Pripravljena bo turistična predstavitev Slovenije. Predstavniki slovenskih podjetij se lahko glede na poslovni interes pridružijo delegaciji v celoti ali samo v določenem delu.

Okvirni program delegacije:

Torek, 20. junij  2017

v večernih urah

Odhod iz Ljubljane

Prihod v Toronto

Srečanje s člani slovenske poslovne skupnosti in Slovensko-kanadske gospodarske zbornice v Torontu

Sreda, 21. junij 2017, Toronto

popoldan

sočasno

Širši gospodarski in turistični dogodek:

Poslovni forum in (B2B) individualni razgovori med slovenskimi in lokalnimi (kanadskimi) podjetji

Delavnica slovenskega turizma – predstavitev slovenskih turističnih podjetij kanadskim organizatorjem potovanj in turističnim agentom (v organizaciji STO)

Odhod v Montreal

Četrtek, 22. junij, Montreal

 

Poslovni forum in B2B individualni razgovori med slovenskimi in lokalnimi podjetji

Odhod v Ottawo

Petek 23. junij 2017, Ottawa

 

Obeležitev 150. letnice neodvisnosti Kanade – organizira mesto Ottawa

Udeležba na prodajnem sejmu “Ottawa welcomes the world 2017”: predstavitev Slovenije ter možnost predstavitve slovenskih podjetij in njihovih izdelkov

Turistična predstavitev v organizaciji STO (vzporedno)

Odhod iz Ottawe

Sobota 24. junij 2017

 

Prihod v LJ

Stroške letalskega prevoza, lokalnih transferjev in hotelske namestitve krijejo udeleženci sami. Prijavljenim podjetjem, ki bodo to želela, bomo preko partnerja nudili pomoč pri organizaciji prevoza, lokalnih transferjev in hotelske namestitve. Predvidena cena treh nočitev, povratnega letalskega prevoza v Kanado in nazaj ter prevoza znotraj Kanade in lokalni transferji v teh mestih je 1.653,00 EUR (cena ne vključuje prevoza iz Montreala do Ottawe in nazaj ter zajtrkov v hotelih).

V kolikor si želite prevoze in namestitve organizirati sami, vas prosimo, da nas o tem obvestite.

Vabimo vsa zainteresirana slovenska podjetja, da se udeležite gospodarske delegacije v Kanado, in izkoristite priložnosti za srečanje s potencialnimi partnerji, izmenjavo informacij in navezavo novih poslovnih stikov.

Prijava: Prosimo, da udeležbo v delegaciji potrdite z izpolnjeno elektronsko prijavnico (v angleškem jeziku) najkasneje do 30. aprila 2017. Hkrati prosimo, da natančno izpolnite rubriki« Key information on the company business activities« ter dodatno rubriko »Target caompanies for B2B meetings«.

Natančen program gospodarske delegacije bo pripravljen naknadno glede na profile prijavljenih podjetij.

Dodatne informacije:

KRATKA PREDSTAVITEV KANADE IN MEST, KI JIH BO OBISKALA GOSPODARSKA DELEGACIJA:

Toronto je največje kanadsko mesto in središče province Ontario, s skoraj tremi milijoni prebivalcev. Mesto je poslovno, industrijsko in finančno središče Kanade, v njem in njegovi okolici pa živi tudi veliko Slovencev. Predstavlja dobro izhodišče za začetek ali širitev poslovanja za slovenska podjetja. Montreal je zlasti poznan po močnem industrijskem zaledju. Tu ima svoj glavni center tovarna Bombardier. V Montrealu imata svoj sedež tudi predstavništvi podjetji Litostroj Power in Elan. Ottawa je glavno mesto in administrativno ter tehnološko središče Kanade.

V letošnjem letu se tudi pričakuje začetek začasne uporabe sporazuma CETA med EU in Kanado, ki prinaša ugodnosti pri poslovanju s Kanado. Med drugim odpravlja carine za več kot 99 % tarifnih postavk, znižuje stroške testiranja proizvodov in pridobivanja produktnih certifikatov za izvoznike, z uvedbo sistema registriranega izvoznika olajšuje carinske postopke, odpira trg javnih naročil v Kanadi itd.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj