NASA SpaceApp Challenge, Ljubljana

NASA SpaceApp Challenge, Ljubljana

12. 04. 2016

Datum in kraj:

  • 23. april 2016, ABC Hub (spodnja etaža BTC Emporiuma)
  • 24. april 2016, Tehnološki park Ljubljana (stavba B / konferenčna dvorana)

ABC pospeševalnik in Tehnološki park Ljubljana skupaj osvajata vesolje! Se želiš pridružiti?

Tehnološki park Ljubljana in ABC pospeševalnik te vabita da se pridružiš enemu najbolj opevanih in popularnih globalnih izzivov - NASA SpaceApp Challenge.

Gre za dvodnevni mednarodni dogodek na temo raziskovanja vesolja, ki istočasno poteka v več kot 150 mestih po vsem svetu. Prireditev zajema reševanje problemov s ciljem izdelave ustrezne odprtokodne rešitve na šestih področjih: aeronavtika, Zemlja, vesoljska postaja, potovanje na Mars, sončni sistem in vesoljska tehnologija.

Letos bo prireditev potekala 23. in 24. aprila 2016 in sicer na dveh lokacijah: 23. aprila bo tekmovanje potekalo v Acceleration Business City - Hubu v spodnji etaži BTC Emporiuma. Obenem so vabljeni tudi mladi med 12 - 18 letom starosti, ki bodo reševali posebej za njih, enodnevne ustvarjene izzive, najboljši pa bodo prejeli bogate nagrade; 24. aprila bo tekmovanje dobilo epilog na lokaciji Tehnološkega parka Ljubljana, stavba B, konferenčne dvorane. Strokovna komisija bo izbrala najboljše izdelke in rešitve ter  ob 17. uri izvedla slovesno podelitev nagrad in priznanj.

Izzivi so objavljeni na spletni strani Nasa SpaceApps ChallengeNavkljub imenu ne gre le za pametne aplikacije! Izzivi zajemajo tudi področja robotike, vizualizacije podatkov, strojne opreme, dizajna in številnih drugih elementov.

Ne izgubljajte več niti minute časa, saj zmagovalce na regionalnem nivoju čaka:

  • Trimesečna inkubacijska doba v podjetniškem inkubatorju Toboganu Tehnološkega parka Ljubljana vključno z nastanitvijo, brezplačnim prostorom in mentorstvom, ter dostopom do vseh mreženjskih in izobraževalnih dogodkov, ki jih organizira Tehnološki park Ljubljana.

Nagrade, ki jih podeljuje ABC Accelerator:

  • Možnost direktne udeležbe v finalu izbora startupov za ABC Space Program.
  • Možnost udeležbe na enem ABC Success Story dogodku po izboru in mreženje z drugimi startupi.
  • Pomoč pri postavitvi poslovnega modela.

Na globalnem nivoju pa zmagovalce čaka kar šest mesecev pospeševanja v enem izmed evropskih mest ali v Kaliforniji v ZDA; finančni pomoči do 1.5 milijona tveganega kapitala ter priložnost za predstavitev prototipa na univerzi v Stanfordu.

Prijave: Prijave so odprte do zapolnitve prostih mest oz. do 18. aprila 2016. Elektronsko prijavnico najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj