Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani

05. 01. 2016

Vir in informacije: Zavod mladi podjetnik, 17. 12. 2015, http://mladipodjetnik.si/, Avtor: Maja Borštnik

Ljubljanski univerzitetni inkubator Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani organizira z namenom, da se podpre čim več inovacij in inovativnih podjetniških idej. Izbor poteka vsako leto od decembra do marca.

Prijavijo se lahko vsi, ki imajo že razvite tehnološke in netehnološke inovacije (to so lahko izdelki in storitve) kot tudi inovativne podjetniške ideje, za katere smatrajo, da imajo tržni potencial. Pogoj je tudi povezava z Univerzo v Ljubljani – sodelujejo lahko zaposleni na UL, študenti UL ter diplomanti UL, za katere velja, da od zaključka študija ni minilo več kot eno leto. Člani tima so lahko tudi zaposleni na drugih inštitucijah ali študenti drugih univerz, vendar mora biti vodja skupine v tem primeru z UL.

Prijavni postopek poteka od 25. 11. 2015 do 15. 1. 2016 do 23:59.

Udeleženci so deležni brezplačnih izobraževanj in usposabljanj s področja komercializacije inovacije, svetovanja iz upravljanja in zaščite intelektualne lastnine in pomoči pri pripravi predstavitve ter treninga učinkovite in kratke predstavitve.

Izmed vseh prijavljenih, ki so izpolnjevali pogoje, po končanih usposabljanjih, komisija izbere finaliste. Končni izbirni postopek zmagovalca poteka pred častno komisijo, v kateri so investitorji, gospodarstveniki, podjetniki in predstavniki državnih institucij. Izbirni postopek zmagovalca poteka 10. marca 2016 popoldne.

Več o tem

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj