Znani so prejemniki Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2014

Znani so prejemniki Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2014

Znani so prejemniki Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2014

05. 12. 2014

Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS je vodilna slovenska nagrada s področja uravnotežene in inovativne družbene odgovornosti.

IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi, pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja in v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno - interesnimi organizacijami, sta 4. decembra 2014 zvečer, v dvorani Kristalne palače v Ljubljani, razglasila prejemnike Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2014.

V kategoriji podjetja so nagrado HORUS 2014 prejeli: mikro-majhna podjetja: Saubermacher - Komunala Murska Sobota d.o.o., srednje velika podjetja: DOSOR, dom starejših občanov d.o.o., velika podjetja: Lidl d.o.o. kd. ter socialna podjetja: Razvojna zadruga Etri, ekologija, ergonomija in ekonomija, z.o.o., so.p. Nagrado HORUS 2014 v kategoriji zavodi je prejela Bolnišnica Sežana.

V okviru nagrade HORUS so bila na prireditvi podeljena tudi posebna priznanja. Posebno priznanje in nagrado za Podjetnika s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu je prejel Gábor Ropos - Madžarska. Posebno priznanje novinarju je bilo podeljeno Jani Vidic, Nataši Zanuttini in Jerneji Jevševar (Ekipa Vala 202) ter Editi Cetinski Malnar (RTV Slovenija). Splošno posebno priznanje pa je prejela dr. Darja Piciga.

Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS je vodilna slovenska nagrada s področja uravnotežene in inovativne družbene odgovornosti. Letos junija sta organizatorja Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) in Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS) prejela Nacionalno priznanje za odličnost v spodbujanju evropskega podjetništva v kategoriji Odgovorno in odprto podjetništvo za projekt Horus - Slovenska nagrada za družbeno odgovornost. Organizatorji vabijo slovenska podjetja in zavode ter posameznike, da predstavijo svoje družbeno odgovorno delo in se že spomladi 2015 prijavijo na tekmovanje za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2015.

Letošnji zbornik o  nagradi Horus je objavljen na zgoščenki in brezplačno dosegljiv na spletni strani nagrade Horus: http://www.horus.si/. Končno poročilo ocenjevalne komisije Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2014, z vsemi obrazložitvami, je objavljeno na spletni strani: http://horus.si/zbornik-2014/. Na tej povezavi je objavljen tudi podroben opis nagrad. Dan po prireditvi, bo na spletni strani: http://www.horus.si/ objavljena še fotogalerija s prireditve.

Nagrada Horus je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z Inštitutom za razvoj družbene odgovornosti - IRDO in PRSS - Slovenskim društvom za odnose z javnostmi, ki nagrado Horus tudi podeljujeta že šest let zapored. Podporni partnerji nagrade so: Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS - Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije, Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, Londonska šola za odnose z javnostmi, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Slovenski forum socialnega podjetništva, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, SPIRIT Slovenija, Štajerska gospodarska zbornica, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Zavod PIP, Združenje delodajalcev Slovenije in Združenje Manager. Medijski partnerji nagrade HORUS 2014 so: Večer, časopisno založniško podjetje, d.d., TSmedia d.o.o., Dnevnik d.d., Med.Over.Net, Moja Slovenija, osrednja revija za Slovence po svetu in zamejstvu, Maribor24.si. Partner klipinga je Press Clipping d.o.o. Pokrovitelji podelitve so bili BTC City, Domača peka, Mercator, Jacob's Creek, Mediaspeed, sofinancerja projekta pa Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu ter javna agencija SPIRIT Slovenija. Častni pokrovitelj nagrade je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Več o tem si lahko preberete v sporočilu za javnost.

Nazaj