SPIRIT objavil razpis za prijavo na izbor Evropske destinacije odličnosti 2013

SPIRIT objavil razpis za prijavo na izbor Evropske destinacije odličnosti 2013

SPIRIT objavil razpis za prijavo na izbor Evropske destinacije odličnosti 2013

11. 02. 2013

SPIRIT Slovenija, javna agencija (SPIRIT) v okviru evropskega projekta EDEN (European Destinations of ExcelleNce oziroma Evropske destinacije odličnosti) objavlja razpis za izbor Evropske destinacije odličnosti 2013 v Sloveniji.

SPIRIT Slovenija, javna agencija (SPIRIT) v okviru evropskega projekta EDEN (European Destinations of ExcelleNce oziroma Evropske destinacije odličnosti) objavlja razpis za izbor Evropske destinacije odličnosti 2013 v Sloveniji. Tema letošnjega izbora je Dostopni turizem.

SPIRIT vabi k sodelovanju destinacije, ki razvijajo dostopno turistično ponudbo ter prispevajo k celovitemu oživljanje lokalnega okolja na trajnosten način in k povečanemu obisku čez vse leto.

Dostopni turizem omogoča osebam s posebnimi potrebami in starostnikom, da funkcionalno neodvisno, pravično in z dostojanstvom lahko koristijo turistične produkte. Vrste dostopnega turizma so:

  • dostopni turizem za gibalno ovirane osebe (invalidi na invalidskih vozičkih, tisti, ki potujejo z otroki v otroških vozičkih),
  • dostopni turizem za senzorno ovirane osebe (slepi in slabovidni, gluhi in naglušni),
  • dostopni turizem za osebe z intelektualnimi in psihičnimi ovirami,
  • dostopni turizem za starostnike,
  • dostopni turizem za osebe, ki jim je turizem težje dostopen iz drugih razlogov (diabetes, alergije, vegetarijanstvo, veganstvo itd.).

Prijave: Rok za oddajo prijav je 1. marec 2013.

Vse zainteresirane vljudno vabimo na informativni dan, ki bo v sredo, 13. marca 2013, ob 12. uri na sedežu SPIRIT v Ljubljani (stavba GZS, Dimičeva 13, drugo nadstropje).

Dodatne informacije: Za vse dodatne informacije o razpisu smo vam na voljo na telefonski številki: (01) 5898 578 in na e-naslovu: eden@slovenia.info. Kontaktna oseba: Manca Avsec.

Razpisna dokumentacija: Razpisna dokumentacija je objavljena na spletnem naslovu: www.slovenia.info/eden2013.

Nazaj