Podeljene nagrade Netko 2008

Podeljene nagrade Netko 2008

Podeljene nagrade Netko 2008

02. 12. 2008

Na Gospodarski zbornici Slovenije so včeraj podelili nagrade Netko 2008 - ugledno in tradicionalno nagrado za najboljšo poslovno in upravno spletno stran. Med finalisti je bila tudi nova spletna stran za inovativne www.imamidejo.si, ki deluje v okviru Javne agencije RS za podjetništvo in tuje investicije - JAPTI.

Na Gospodarski zbornici Slovenije so včeraj podelili nagrade Netko 2008 - ugledno in tradicionalno nagrado za najboljšo poslovno in upravno spletno stran. Letošnje leto nagrado že tretjič podeljuje GZS - Združenje za informatiko in telekomunikacije v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

Nagrada Netko se podeljuje v sedmih kategorijah: predstavitve podjetij s področja industrije, storitev, trgovine in financ; predstavitve institucij s področij državne in javne uprave; predstavitve medijev in informativnih portalov, predstavitve na področju spletnih storitev, v kategoriji predstavitev produktov in blagovnih znamk ter v letu 2008 novi kategoriji s področja celovitega spletnega nastopa organizacije ter za inovativno komuniciranje in poslovanje s ciljnimi publikami. Letošnja novost je tudi Nagrada Netko za agencijo leta, ki jo dobi agencija za prispevek k večji kakovosti slovenskega spleta v celoti.

Nagrado Netko 2008 v kategoriji predstavitve podjetij s področja industrije, storitev, trgovine in financ je prejela spletna stran ribogojnice Fonda iz Portoroža izvajalca Luks Studio, ki je žirijo prepričala s svojo kompletnostjo predstavitve in prijetno spletno trgovino.

Nagrado Netko 2008 v kategoriji najboljše spletne strani institucij s področja državne in javne uprave ter skupnosti je prejela stran Urada informacijskega pooblaščenca izvajalca Nova vizija, ki predstavlja zgled predvsem zaradi svoje odprtosti in prijaznosti do uporabnika. Med finalisti je bila tudi nova spletna stran za inovativne www.imamidejo.si, ki deluje v okviru Javne agencije RS za podjetništvo in tuje investicije - JAPTI.

Nagrada Netko 2008 pri medijih in informativnih portalih je šla v roke Žurnal24 za projekt Vreme.net izvajalca Domenca, kjer so snovalci vmesnika znali odlično urediti informacije o vremenu.

Na področju spletnih storitev je Nagrado Netko prejela spletna trgovina Mimovrste izvajalca Domenca, kjer s serijo navidez malih izboljšav uporabnikom ponuja enostavnejšo nakupno izkušnjo od pregledovanja kataloga.

V kategoriji predstavitve produktov in blagovnih znamk je nagrado prejela Desetka izvajalca Innovatif. Žirija je v projektu Desetka prepoznala zlasti odličnost vsebine s kombinacijo nevsiljivostjo vmesnika.

V kategoriji celovitega spletnega nastopa organizacije je Nagrado Netko dobil Mercator izvajalca Renderspace. Mercator je v svojem kompleksnem spletnem komuniciranju in delovanju znal postreči s pravo mero vsebinske in funkcijske moči, od člankov preko zabave do trgovanja.

Nagrada Netko 2008 za inovativno komuniciranje in poslovanje s ciljnimi javnostmi je dobila spletna stran Cockta.si izvajalca Innovatif, kjer video različica interaktivnega generatorja oglasov uporabnikom ponuja zabavo in priložnost za kreativno nadaljevanje razmerja z blagovno znamko.

V ostri konkurenci dobrih agencij in odličnih spletnih mest je agencija Innovatif dobila Nagrado Netko za agencijo leta, saj si je priborila dve nagradi Netko, še dva projekta pa sta bila v ožjem izboru.

Na zaključni prireditvi z naslovom Splet je moj dvojnik je bila prikazana dvojnost in prepletanje virtualnega in fizičnega sveta, kar je predstavljalo osrednjo temo prireditve. Glavni karakter prireditve je predstavljal Tin Vodopivec, moderatorka prireditve pa je bila Anja Tomažin, ki je goste presenetila tudi z glasbeno točko. O pomembnosti svetovnega spleta je spregovoril generalni direktor GZS, mag. Samo Hribar Milič.

Vir: http://netko.gzs.si
Nazaj