Objavljen javni razpis za priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2018

Objavljen javni razpis za priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2018

Objavljen javni razpis za priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2018

13. 02. 2018

Urad RS za meroslovje je 26. januarja 2018 objavil Javni razpis za podelitev Priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2018. Razpis je namenjen tako gospodarskim družbam, kot javnim inštitucijam, ne glede na dejavnost, ki jo izvajajo.

Vir in informacije: Urad RS za meroslovje, 29. 1. 2018, www.mirs.gov.si

Urad RS za meroslovje je 26. januarja 2018 objavil Javni razpis za podelitev Priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2018.

Razpis je namenjen tako gospodarskim družbam, kot javnim inštitucijam, ne glede na dejavnost, ki jo izvajajo.

Priznanje RS za poslovno odličnost (PRSPO) je najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju kakovosti proizvodov in storitev ter kakovosti poslovanja kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti. Priznanje spodbuja slovenske organizacije k uvajanju sistemov sodobnega, učinkovitega in celovitega doseganja poslovne odličnosti ter hkrati daje prejemnikom priznanja večjo moč pri njihovi konkurenčnosti doma in v svetu.

Razpis za nacionalno priznanje za poslovno odličnost, daje poudarke na merila, ki jih organizacije uporabijo na način, da dodatno poudarijo doseganje odličnosti s poudarkom na voditeljstvu, digitalni transformaciji in uporabi nelinearnih poslovnih modelih (krožni, eksponentni), ki jim ob hkratni učinkoviti rabi virov in energije omogočajo doseganje večje poslovne učinkovitosti, s tem pa ob upoštevanju načel poslovne odličnosti tudi večjo konkurenčnost na trgu.

K prijavi so vabljena slovenska podjetja in javne inštitucije v naslednjih kategorijah:

  • organizacije z več kot 250 zaposlenimi v zasebnem sektorju,
  • organizacije z 250 ali manj zaposlenimi v zasebnem sektorju,
  • organizacije z več kot 250 zaposlenimi v javnem sektorju ter
  • organizacije z 250 ali manj zaposlenimi v javnem sektorju.

Rok za prijavo na javni razpis je 29. maj 2018. Prijava je tudi letos brezplačna.

Za podrobnejše informacije glede javnega razpisa, kot tudi možnosti predstavitve modela EFQM v organizaciji se obrnite na dr. Gordano Žurga, Tel: (03) 428 07 63 in e-naslov: gordana.zurga@gov.si ali prspo.mirs@gov.si.

Urad že sedaj vabi vse zainteresirane organizacije, da se pridružijo na delavnici za potencialne prijavitelje PRSPO, ki bo potekala 23. marca 2018 v Hotelu Slovenija v Portorožu. Več informacij Boste lahko zasledili na spletni strani Urada RS za meroslovje: www.mirs.gov.si.

Nazaj