Na Master of Start:ups se je prijavilo več kot 60 podjetniških ekip

Na Master of Start:ups se je prijavilo več kot 60 podjetniških ekip

Na Master of Start:ups se je prijavilo več kot 60 podjetniških ekip

04. 11. 2013

Na nacionalni intenzivni podjetniški program Master of Start:ups se je v razpisanem roku prijavilo 63 podjetniških skupin in start-up podjetij, ki delujejo predvsem v informacijskih in mobilnih tehnologijah. Organizatorji bodo izbrali 15 ekip, ki izpolnjujejo prijavne pogoje in tako 13. novembra 2013 pričnejo s pettedenskim usposabljanjem za gradnjo globalnih podjetniških podjetij.

Na nacionalni intenzivni podjetniški program Master of Start:ups se je v razpisanem roku prijavilo 63 podjetniških skupin in start-up podjetij, ki delujejo predvsem v informacijskih in mobilnih tehnologijah. Zaradi kakovosti dela bodo organizatorji skrbno izbrali 15 ekip, ki izpolnjujejo prijavne pogoje in tako 13. novembra 2013 pričnejo s pettedenskim usposabljanjem za gradnjo globalnih podjetniških podjetij.

Izbrane ekipe, ki bodo vključene v Master of Start:ups program, po prijavnih pogojih izkazujejo inovativnost ideje, tehnologije, globalne ambicije, predano ter zavzeto ekipo in minimalno sprejemljiv produkt.

Vsa ostala podjetja in podjetniške skupine bodo povabljena k sodelovanju v nacionalnih programih Start:up Geek House, Start:up leta in Go:Global Slovenia. Na podlagi osebnega pogovora ter trenutne faze razvoja podjetniške ideje in ambicij, bodo ekipe vključene v najbolj primeren program. Ekipe bodo pri nadaljnjem razvoju podjetniških ideje imele v omenjenih programih vso podporo partnerjev Iniciative Start:up Slovenija in odprte možnosti za vključitev v Master of Start:ups v prihodnjih izvedbah.

Intenzivni podjetniški pettedenski program Master of Start:ups zajema celoten spekter najsodobnejših znanj s področja gradnje start-up podjetij po t.i. »The Lean Start-up« in »Business Model Generation« metodologijah. Modularno zasnovan program, poleg jasne predstavitve teoretičnih okvirov, udeležencem ponuja predvsem praktično delo na razvoju njihove poslovne ideje. Program je subvencioniran, zato je udeležba brezplačna. Namenjen vsem inovativnim podjetjem, ki imajo globalne ambicije in želijo graditi svoja start-up podjetja po najnovejših metodologijah.

Prednosti programa:

  • Orodja so enostavno in jasno predstavljena, tako podjetniška predznanja niso potrebna.
  • Program je namenjen vsem na znanju temelječim podjetjem, ne zgolj »silicon valley IT« tipu.
  • Vsebinski sklopi zajemajo celostni pregled metodologij, tako klasičnih, kot sodobnih.
  • Sodelovanje v programu omogoča koriščenje celotnega spektra vsebin nacionalnega ekosistema.
  • Vključenim v program pomagamo tudi do subvencij (P2) in drugih virov financiranja.
  • V sodelovanju s programom Go:Global Slovenia udeleženci v programu pridobijo tudi mentorja.
  • Vključeni v program, bodo imeli na voljo trimesečno uporabo Start:up Geek House Co-working prostorov popolnoma brezplačno.
  • Program je subvencioniran.

Master of Start:ups poteka v okviru programa Start:up Geek House, ki ga izvajajo člani Iniciative Start:up Slovenija. Skozi program člani uresničujejo začrtane ukrepe iz strateškega dokumenta za podjetniški preboj Slovenije - Start:up Manifesta. Podjetja vključena v izvajanje programa v tekočem in naslednjem letu lahko pridobijo brezplačne storitve preko INO projekta oziroma programa univerzitetnega inkubatorja, ki ju sofinancirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javna agencija SPIRIT Slovenija.

Dodatne informacije:

Nazaj