MiniBlagajna po novem tudi za negotovinska plačila

AKTUALNO: 5.1.2024 (Javni razpis STKT 2022-2025): PODALJŠAN ZADNJI 4. ROK za SKLOP I - NOVI ROK: 14. 2. 2024!

MiniBlagajna po novem tudi za negotovinska plačila

MiniBlagajna po novem tudi za negotovinska plačila

01. 12. 2023

Vir in informacije: Finančna uprava Republike Slovenije, 24. 11. 2023, www.gov.si

Aplikacijo MiniBlagajna uporablja že 30.000 zavezancev. Finančna uprava je prisluhnila mnogim podjetnikom in podjetjem, ki želijo z MiniBlagajno izdajati tudi račune za negotovinska plačila. Nova verzija aplikacije omogoča tudi izpis računa s »kodo QR za plačilo« za lažje, enostavnejše in hitrejše plačilo računa.

MiniBlagajna je aplikacija za izdajo gotovinskih računov in poročanje preko vezane knjige računov (VKR), ki je dostopna zavezancem preko spletne strani Finančne uprave. Finančna uprava je aplikacijo razvila že ob uvedbi davčnih blagajn. S tem je zavezancem omogočila izvajanje davčnega potrjevanja računov brez nabave namenske programske opreme. Na ta način zavezancem glede tega niso nastali stroški.

Aplikacija MiniBlagajna je dopolnjena s funkcionalnostjo kode QR za plačilo. Na računu, ki se izpiše iz MiniBlagajne, je pri tiskanju računa v A4 formatu (tisk v PDF) omogočen tudi izpis kode QR za plačilo. Koda QR se izpiše v primeru, če je izpolnjeno polje »Bančni račun v IBAN obliki za tisk kode QR za plačilo. S tem tudi izdajatelji računov, ki uporabljajo MiniBlagajno, lahko omogočijo elektronsko plačevanje potrošnikom, ki želijo plačati na tak način.

Spomnimo: obveznost izdaje računa je obvezna in je odgovornost tako prodajalca kot kupca. Finančna uprava išče možnosti, da je ta postopek za zavezance čim enostavnejši in sodobnejši, predvsem pa čim hitrejši.

Račun iz MiniBlagajne, avtor: Finančna uprava

Nazaj