Krka je zlata gazela 2010

Krka je zlata gazela 2010

Krka je zlata gazela 2010

21. 10. 2010

Najboljša med hitro rastočimi slovenskimi podjetji je bila letos novomeška Krka.

V Linhartovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma so izbrali zlato gazelo Slovenije 2010. Najboljša med hitro rastočimi slovenskimi podjetji je bila letos novomeška Krka. Za laskavi naslov se je potegovalo šest podjetij, najboljših s prav toliko regijskih izborov, med katerimi sta bili nagrajenca še KLS kot srebrna in SEC kot bronasta gazela.

Krka, ki se z več kot 90-odstotnim izvoznim deležem uvršča na tretje mesto med slovenskimi izvozniki.

Lani je z 800 milijoni evrov prihodkov dosegla 61-odstotni tržni delež v dejavnosti proizvodnje farmacevtskih preparatov. Z ustvarjenimi 171 milijoni evrov dobička pa je bila sploh najuspešnejša družba v državi, hkrati pa je po bila v vrhu tudi po dodani vrednost na zaposlenega, ki je višja od 92.000 evrov in skoraj trikratno presega slovensko povprečje. Med odlike družbe pa spada tudi najvišja bonitetna ocena po podatkih tako bank kot tudi družb, ki se ukvarjajo s pripravo bonitetnih ocen.

Letos so v boju za najprestižnejšo nagrado na področju gospodarstva ob nagrajencih to bili še gazela osrednje Slovenije Avtenta.si, gorenjska gazela Seaway Group in dravsko-pomurska gazela Roto Pavlinjek.

Nazaj