Jesenski program Start:up Celje 2017

Jesenski program Start:up Celje 2017

Jesenski program Start:up Celje 2017

22. 09. 2017

Program je namenjen hitremu in učinkovitemu razvoju inovativnih idej in njihovemu testiranju na trgu. Namenjen je posameznikom in ekipam, ki imajo idejo, so že naredili prve korake v smeri konkretizacije ter želijo preveriti poslovno zanimivost njihove zamisli.

Program je namenjen hitremu in učinkovitemu razvoju inovativnih idej in njihovemu testiranju na trgu. Namenjen je posameznikom in ekipam, ki imajo idejo, so že naredili prve korake v smeri konkretizacije ter želijo preveriti poslovno zanimivost njihove zamisli.

Če iščete zunanje financiranje kot nalašč za vas!

Program je tudi odlična priprava za tiste, ki iščete zunanje financiranje javnih (P2 in/ali SK75 SPS) ali zasebnih virov (poslovni angeli in drugi). Ob koncu programa boste imeli postavljene temelje vaše ideje, kar je osnovni pogoj za iskanje denarja.

Število mest je omejeno. Prijava je obvezna. Izmed prijavljenih bodo izbrali do deset najbolj primernih idej. Zadnji rok za prijavo je 30. september 2017.

Zakaj v program?

V okviru programa boste prejeli:

 • Celovit sklop delavnic za podjetniški napredek po najnovejših metodah
 • Konkretne nasvete za vaš izdelek oz. storitev
 • Mentorja, ki načrtuje in spremlja vaš napredek
 • Pomoč pri pripravi prijav za programe P2, SK75 ali zasebnega investitorja

Kašen napredek lahko pričakujem?

Spoznal boš orodja za preveritev ključnih elementov tvoje ideje:

 • Vitek okvir (»Lean Canvas«) za načrtovanje poslovnega modela
 • okvir ponudbe vrednosti (»Value Proposition Canvas«) za opredelitev idealnega kupca in lastnosti produkta
 • Pristajalna spletna stran (»Landing page«), ki jo bo izdelal vsak udeleženec
 • Ankete in intervjuji - kako z različnimi metodami na terenu preverjati elemente poslovnega modela
 • Prototip (»MPV«) - za preverjanje ključnih elementov vitkega okvirja

Način dela

Program je namenjen razvoju konkretnih podjetniških idej. Predstavlja celoto, zato je pomembno, da se udeležite vseh delavnic in aktivno opravljate dogovorjene naloge. Vsaka delavnica je sestavljena iz treh delov. Uvod delavnice je namenjen predstavitvi teme in razjasnitvi ključnih spoznanj iz gradiv, ki jih udeleženci prejmejo vsaj pet dni pred srečanjem. Drugi del je namenjen implementacij gradiv v proces razvoja idej podjetniških ekip. Tretji del je namenjen predstavitvi konkretih nalog do naslednjega srečanja.

Filozofija »ven iz stavbe«

Program temelji na pristopu »vitkega podjetništva«, ki zagovarja prepričanje, da se večina odgovorov nahaja izven učilnice. Intervjuji, ankete in pogovori s potencialnimi kupci in uporabniki so zato sestavni del programa. Pripravite se, da stopite iz cone udobja in doživite resničen napredek.

Pogoji sodelovanja

Z oddajo prijavnice se strinjate s pogoji sodelovanja v programu. Pogoji so: resna zaveza za konkretizacijo ideje, aktivno sodelovanje na vseh organiziranih delavnicah v sklopu programa, vestno opravljanje opredeljenih nalog ter predstavitev ideje in napredka na zaključnem dogodku v mesecu novembru.

Prijava v program

Število mest v programu je omejeno, zato bomo iz vseh oddanih prijav izbrali tiste, ki najbolj ustrezajo ciljni skupini programa (ekipa, tip in stopnja konkretizacije produkta, poslovni model). Prijave so možne do 30. septembra 2017.

Prijavnica: https://goo.gl/forms/zZzVRaPzw612Etze2

Struktura programa

 • 12. oktober 2017, ob 17. uri; Ali obstaja bolečina in kako močna je? Iskanje ujemanja problem/rešitev. Urban Lapajne
 • 19. oktober 2017, ob 17. uri; S prototipom določimo naslednje korake MPV, pristajalna stran in ankete. Urban Lapajne
 • 26. oktober 2017, ob 17. uri; Od produkta do poslovnega modela. Določitev in validacija ostalih elementov poslovnega modela. Aljoša Huber
 • 9. november 2017, ob 17. uri; Ključne metrike, merila napredka in kako naprej?

Urban Lapajne

 • 16. november 2017, ob 17. uri; Kako na kratko predstaviti kaj počnemo?  
 • 23. november 2017, ob 17. uri; Trening predstavitev in določitev naslednjih korakov

Urban Lapajne, Aljoša Huber

 • Začetek decembra 2017 - zaključna prireditev s predstavitvijo vseh idej

Udeležba je za izbrane ekipe in posameznike brezplačna.

Za več informacij pišite na e-naslov: info@inkubatorsr.si.

Izvajalci

Izvajalci programa so izkušeni strokovnjaki, ki se več kot 10 let ukvarjajo z razvojem inovativnih podjetniških idej.

 • Urban Lapajne je član ožje ekipe Iniciative Start:up Slovenija in Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru. Več kot 10 let kot predavatelj in svetovalec sodeluje v slovenski startup skupnosti. Glavnina njegovega dela obsega vodenje različnih programov, tekmovanj in pred-selekcijskih postopkov ter svetovanje podjetjem v zgodnjih fazah. Ko ni v pisarni ali na dogodku z užitkom na kolesu raziskuje lepote Pohorja.
 • Aljoša Huber je izkušen podjetnik v velikih in malih podjetjih, katerega strast in življenjsko poslanstvo sta pomoč podjetjem pri prodaji, marketingu, poslovnih procesih in uvajanju idej na trg. Praktično in ciljno naravnano. Sistemizacija in optimizacija vgrajeni v DNK. Magister mednarodne ekonomije. Prejemnik visokih nagrad s področja inovacij izdelkov, storitev in poslovnih modelov. Doma in v tujini. Zadnja leta uveljavljen startup mentor, ki je pri prodaji pomagal številnim slovenskim startupom.

Drugi strokovnjaki, ki se bodo pridružili glede na strukturo prijavljenih.

Več

Nazaj