JAPTI odobril 2,5 milijona evrov za člane projektnih interdisciplinarnih skupin v podjetjih

JAPTI odobril 2,5 milijona evrov za člane projektnih interdisciplinarnih skupin v podjetjih

JAPTI odobril 2,5 milijona evrov za člane projektnih interdisciplinarnih skupin v podjetjih

23. 07. 2009

Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) je na prvem odpiranju prijav, prispelih na javni razpis za sofinanciranje stroškov projektnih interdisciplinarnih skupin (št. I), 25 prijaviteljem odobrila skupaj 2,5 milijonov evrov nepovratnih sredstev.

Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) je na prvem odpiranju prijav, prispelih na javni razpis za sofinanciranje stroškov projektnih interdisciplinarnih skupin (št. I), 25 prijaviteljem odobrila skupaj 2,5 milijonov evrov nepovratnih sredstev. Naslednji rok za oddajo prijav bo 16. novembra 2009, na voljo je še 7,5 milijona evrov, za zainteresirana podjetja pa bo JAPTI jeseni organiziral tudi informativne dneve za lažjo pripravo prijave na razpis.

Število vlog, ki so prispele na prvo odpiranje v mesecu juniju je izpolnilo pričakovanja JAPTI po velikem zanimanju podjetij. JAPTI bo podprl mikro, mala in srednje velika podjetja, ki so prijavila projekte v razponu od 25.000 do 200.000 evrov sofinanciranja. Povprečna  višina sredstev na posamezno odobreno vlogo je znašala 100.000 evrov, skupaj bo podeljenih 2,5 milijona evrov.

JAPTI bo pred naslednjim odpiranjem prijav, za katerega je rok oddaje vlog 16.11.2009, tako, kot je že pred prvim odpiranjem, organiziral informativne dneve za potencialne prijavitelje po Sloveniji. Na informativnem dnevu bodo poleg podrobne predstavitve razpisa in prijavnih obrazcev predstavljene tudi najpogostejše napake prijaviteljev iz prvega odpiranja vlog. Informativni dnevi bodo predvidoma potekali v mesecu oktobru o natančnih datumih bomo javnost pravočasno obvestili na spletni strani JAPTI.

Več informacij o javnem razpisu je na voljo tukaj.

Nazaj