Izhodna gospodarska delegacija v Kanado

Izhodna gospodarska delegacija v Kanado

Izhodna gospodarska delegacija v Kanado

11. 02. 2016

Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da se udeležite izhodne gospodarske delegacije v Kanado in izkoristite priložnost, da se v kratkem času srečate z do 14 tujimi partnerji, ter tako prihranite veliko časa in stroškov, ki bi jih prineslo samostojno načrtovanje in usklajevanje z vsakim izmed njih.

Datum: od 25. do 27. junij 2016

Kraj: Winnipeg, Kanada

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi v letu 2016 nadaljevala z organizacijo gospodarskih delegacij, v okviru katerih bodo slovenska podjetja imela možnost udeležbe na gospodarskih forumih FUTURALLIA. Prvi tovrstni dogodek, ki ga organiziramo letos je tridnevni mednarodni poslovni forum CENTRALLIA 2016 in bo potekal od 25. do 27. maja 2016 v Kanadi. V primeru zadostnega interesa slovenskih podjetij bo SPIRIT Slovenija organiziral izhodno gospodarsko delegacijo in sofinanciral udeležbo slovenskih podjetij. Dogodek, ki predstavlja zelo pomemben multi sektorski dogodek za mala in srednja podjetja, bo potekal v Kanadi, v mestu Winnipeg (provinca Manitoba).

Forum ponuja edinstveno platformo za podjetja iz vseh poslovnih sektorjev za rast njihovega poslovanja na mednarodnih trgih ter pridobivanje novih kontaktov in povezav preko individualnih vnaprej pripravljenih sestankov in preko neformalnega mreženja. S pomočjo kataloga prijavljenih podjetij, bodo udeleženci lahko poiskali tiste partnerje, ki se jim zdijo zanimivi in so izrazili željo po sestanku. Katalog vseh sodelujočih podjetij pa bo na voljo še eno leto po dogodku, kar bo poskrbelo za številne poslovne priložnosti tudi po zaključku. Formalni del dogajanja bo dopolnjen z zanimivimi uvodnimi konferencami in neformalnim druženjem.

Program

Organizatorji v Kanadi pričakujejo, da se bo dogodka udeležilo okoli 700 podjetij, največ iz Kanade, udeležbo pa so že potrdile delegacije iz 28  držav.

Uradna spletna stran dogodka: www.centrallia.com.

Stroške organizacije in udeležbe (za enega udeleženca na podjetje) in organizacijo bilateralnih razgovorov v Kanadi krije SPIRIT Slovenija. Stroške letalskega prevoza in hotelsko namestitev krijejo udeleženci sami. Informativni stroški letalskega prevoza iz Ljubljane do Winnipenga in nazaj v ekonomskem razredu s taksami znašajo med 1.000 in 1.200 EUR.

Prijave: Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da se udeležite izhodne gospodarske delegacije v Kanado in izkoristite priložnost, da se v kratkem času srečate z do 14 tujimi partnerji, ter tako prihranite veliko časa in stroškov, ki bi jih prineslo samostojno načrtovanje in usklajevanje z vsakim izmed njih. Prosimo vas, da svoj interes za udeležbo potrdite z izpolnjeno elektronsko prijavnico najkasneje do 10. marca 2016.

Dodatne informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, Kontaktna oseba: Tina Lukan, Tel: (01) 5309-826, e-naslov: tina.lukan@spiritslovenia.si.

******************************

Kanada je članica WTO (World Trade Organization), OECD (Organization for Economic Development), NAFTA (North American Free Trade Agreement), NACC (North American Competitiveness Council), OAS (Organization of American States). Država je tudi članica britanskega Commonwealth-a ter sodeluje v forumih APEC (Asia Pacific Economic Cooperation). Sklenjen ima trgovinski sporazum z Jordanijo.

Blagovna menjava med Slovenijo in Kanado je v letu 2014 znašala 127 mio EUR in se je v primerjavi z letom 2013 zmanjšala za dobrih 20 %. Slovenija je v letu 2015 v Kanado izvozila za 59 mio blaga, zlasti farmacevtske proizvode, stroje in mehanske naprave, električne stroje in opremo ter njihove dele, pohištvo in igrače.

Nazaj