Industrijski forum IRT 2010: Inovacije, razvoj, tehnologije

Industrijski forum IRT 2010: Inovacije, razvoj, tehnologije

Industrijski forum IRT 2010: Inovacije, razvoj, tehnologije

28. 05. 2010

7. in 8. junija 2010 bo v Kongresnem centru hotela Slovenija v Portorožu potekal Industrijski forum IRT.

7. in 8. junija 2010 bo v Kongresnem centru hotela Slovenija v Portorožu potekal Industrijski forum IRT, ki je namenjen industriji v širšem smislu, saj najdejo na njem odgovore na svoja vprašanja predstavniki številnih industrij. Dogodek je podprl tudi JAPTI skupaj z Ministrstvom za gospodarstvo, poleg ostalih partnerjev prireditve.

Program

Prvi dan je namenjen plenarnim predstavitvam vabljenih strokovnih prispevkov, ki jih bodo pripravili ugledni strokovnjaki iz industrije. Prispevki bodo uravnoteženo predstavili stanje v industriji ne vseh tematskih področjih foruma in izpostavili njihove glavne izzive. Ponudili bodo dobro podlago za razprave, ki jih bo tematsko zaokrožila okrogla miza, ki bo poskušala odgovoriti na vprašanji, kako pospešiti razvoj v podjetjih in kako spodbuditi sodelovanje  med gospodarstvom in znanstveno-raziskovalnim okoljem, kot temeljema za povečanje inovativnosti in konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Na spletni strani okrogle mize vam nudijo možnost, da sodelujete pri sooblikovanju dogodka in postavite sodelujočim na okrogli mizi svoje vprašanje.

Na okrogli mizi bodo sodelovali Janez Poje, predsednik uprave Kovinoplastike Lož, d. d., in podpredsednik ISTME Europe, dr. Tomaž Savšek, pomočnik generalnega direktorja TPV, d. d., in predsednik Združenja RIS, mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana, Alenka Hren , Vodja Sektorja za podjetništvo, JAPTI, in mag. Blaž Florjanič, direktor podjeta iMold d.o.o.

Drugi dan bodo predstavitve strokovnih prispevkov v več vzporednih sekcijah. Prispevki bodo združeni v sklope glede na glavne tematike foruma tako, da bodo udeleženci foruma lahko spremljali predstavitve in sodelovali v razpravah o temah, ki jih strokovno najbolj zanimajo.

Dogodek je namenjen predstavitvi dosežkov in novosti iz industrije, inovacij in inovativnih rešitev iz industrije in za industrijo, primerov prenosa znanja in izkušenj iz industrije v industrijo, uporabe novih zamisli, zasnov, metod tehnologij in orodij v industrijskem okolju, resničnega stanja v industriji ter njenih zahtev in potreb, uspešnih aplikativnih projektov raziskovalnih organizacij, inštitutov in univerz, izvedenih v industrijskem okolju, ter primerov prenosa uporabnega znanja iz znanstveno-raziskovalnega okolja v industrijo.

Prijave: Na Industrijski forum IRT 2010 se lahko prijavite s prijavnico na spletni strani.

Dodatne informacije: Več o dogodku si lahko preberete na naslednji povezavi.

JAPTI podpira inoviranje

Industrijski forumu IRT je letos podprla tudi Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI), ki kot izvajalska institucija Ministrstva za gospodarstvo izvaja razvojne politike na področju razvoja podjetništva in konkurenčnosti v Sloveniji ter programe s področja spodbujanja tujih neposrednih investicij in internacionalizacije.

JAPTI se bo na Industrijskem forumu IRT 2010 predstavil tudi z osrednjim slovenskim dogodkom na področju spodbujanja inoviranja Slovenskim forumom inovacij (SFI). Sodelovanje obeh forumom bo s tem še okrepilo predstavitev dosežkov in podjetij, ki so sodelovala na 4. SFI . Med njim so tudi ACRONI, DOMEL, INEA, Iskra Avtoelektrika, TRIMO in Primož Potočnik s kajakom Viroga.

Več o tem je na Podpiramo inoviranje.

Nazaj