EDA Innovation Prize 2024

EDA Innovation Prize 2024

31. 05. 2024

Vir in informacije: Enterprise Europe Network (EEN), 21. 3. 2024, https://een.si/

Razpis za nagrado EDA Innovation Prize 2024 je odprt. Nagrada znaša 30.000 evrov in predstavitev ideje na letošnji konferenci EDA, ki bo 5. decembra 2024 v Bruslju.

Razpis je namenjen raziskovalnim institucijam, akademikom in podjetjem (MSP).

Letošnja tema je posvečena tehnologijam za zavedanje pomorske situacije v smislu zaščite kritične infrastrukture in tehnologijam za pametno zaznavanje. Od nagrajencev se pričakuje, da bodo predlagali ideje, ki bi, če bi se izvajale od zdaj do leta 2030, prispevale k izboljšanju in nadgradnji specifičnih obrambnih zmogljivosti EU.

Predlogi za to izdajo nagrade EDA Defence Innovation Prize morajo biti v okviru ene od naslednjih tem:

  • Tema 1: Inovativni koncepti, tehnologije in rešitve za zaščito kritične pomorske infrastrukture.
  • Tema 2: Kognitivno zaznavanje za izboljšano zmogljivost sistemov ISTAR v obrambnih aplikacijah.

Nagrada EDA Defence Innovation Prize si prizadeva spodbujati tehnološko inovacijo v obrambi v Evropi s podpiranjem skupnosti za raziskave in tehnologijo (R&T), ki niso neposredno povezane z obrambo, in inovatorjev, ki bodo igrali vse večjo vlogo pri razvoju in proizvodnji prihodnjih obrambnih zmogljivosti Evrope.

Zmagovalne ideje ali koncepti bodo nagrajeni z 30.000 evri in predstavljeni na letni konferenci EDA 2024. Podeljeni bosta dve nagradi (ena nagrada na kategorijo).

Rok za prijavo je 14. junij 2024.

Več informacij: EDA Defence Innovation Prize 2024 je odprt za prijave (europa.eu)

Nagrada EDA Defence Innovation Prize je organizirana pod okriljem HEDI (Hub for EU Defence Innovation), nove platforme za inovacije, ki jo vodi EDA in je bila ustanovljena marca 2022 iz „Strateškega kompasa za obrambo in varnost EU“ kot eno od glavnih priporočil.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj