Velik interes slovenskih podjetij za sodelovanje pri obnovi Ukrajine

Velik interes slovenskih podjetij za sodelovanje pri obnovi Ukrajine

09. 04. 2024

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 26. 3. 2024, www.spiritslovenia.si

Ukrajinski, mednarodni in slovenski strokovnjaki so pred nekaj dnevi v Kranjski Gori na dogodku z naslovom: Obnova Ukrajine - priložnosti za slovenska podjetja razpravljali o priložnostih slovenskega gospodarstva za sodelovanje pri obnovitvenih projektih v Ukrajini ter za oblikovanje novih partnerstev s tamkajšnjimi podjetji. Namen dogodka, ki je privabil več kot 100 udeležencev, je bil vzpostaviti platformo sodelovanja med ukrajinskimi deležniki in slovenskimi podjetji pri obnovi Ukrajine.

Vojna v Ukrajini je povzročila veliko uničenje in škodo na celotnem ukrajinskem ozemlju, ogromno škodo na infrastrukturi, produktivnem kapitalu in delovni sili pa je utrpelo tudi tamkajšnje gospodarstvo. Ukrajinska vlada, Svetovna banka, Evropska komisija in Združeni narodi trenutno ocenjujejo, da bo strošek obnove in okrevanja v Ukrajini v naslednjem desetletju znašal približno 450 milijard evrov.

Več o tem

Udeleženci so se seznanili tudi z ukrajinsko spletno platformo Nazovni, ki tujim podjetjem pomaga najti sanacijski projekt in pravega partnerja v Ukrajini.

Dogodek, ki je ponudil nove vpoglede in pristope k okrevanju ter zanimive razprave o posebnih mehanizmih za trajnostno in vključujočo obnovo Ukrajine, so skupaj pripravili SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Veleposlaništvo Ukrajine v Sloveniji in Inštitut za strateške rešitve (ISR).

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj