Evropska sredstva za podporo inovativnim podjetjem

Evropska sredstva za podporo inovativnim podjetjem

19. 03. 2024

Vir in informacije: STA, 15. 3. 2024, www.sta.si

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt podpore rasti inovativnih mikro, malih in srednje velikih podjetij, ki ga bo izvajal Javni sklad RS za podjetništvo (SPS). Projekt je vreden 4,48 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 2,84 milijona evrov.

SPS bo v okviru projekta Vsebinska podpora za hitrejšo globalno in trajnostno rast inovativnih MSP (RazvojniPlus Program) zagotavljal različne visoko specializirane in ciljno usmerjene podporne storitve, kot so mentoriranje, ekspertno svetovanje, skupinska izobraževanja in usposabljanja, študijski obiski, storitve mreženja in povezovanja ter promocijske storitve.

Sklad bo te storitve zagotavljal na različnih poslovnih področjih, na primer pri oblikovanju poslovnega modela, razvoju in trženju produkta, vstopu in širitvi na tujih trgih, vključevanju v verige vrednosti, delovanju po trajnostnih in krožnih principih.

Projekt naj bi tako prispeval k izboljšanju podpornega okolja za inovativno oz. zagonsko podjetništvo in h krepitvi znanj, spretnosti in kompetenc inovativnih potencialnih podjetnikov, inovativnih zagonskih podjetij in drugih inovativnih malih in srednje velikih podjetij.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj