Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2024/2025

Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2024/2025

07. 11. 2023

0 1
Koristnost članka
0 oseb je članek označilo kot koristen.

Objavljeno: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS, 2. 11. 2023, www.srips-rs.si

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije objavlja Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko oziroma študijsko leto 2024/2025, ki jih je možno v Izmenjevalnico oddati do vključno 31. januarja 2024.

Prijavo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2023/2024 so v skladu s 112. členom ZŠtip-1 dolžni oddati vsi delodajalci, ki želijo dijakom oziroma študentom podeliti kadrovsko štipendijo s šolskim/študijskim letom 2024/2025.

Namen javnega poziva: Namen javnega poziva je:

  • zbrati ponudbo kadrovskih štipendij v Republiki Sloveniji z namenom informiranja učencev, dijakov in študentov o vseh razpoložljivih kadrovskih štipendijah pred izbiro izobraževanja in s tem podporo njihovemu odločanju za izobraževanje glede na potrebe na trgu dela,
  • ponuditi delodajalcem enotno oddajanje potreb po kadrovskih štipendistih in promocijo potreb med učenci, dijaki in študenti.

Več o tem

Razpisnik: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS

Rok: Prijavo potreb je potrebno oddati do vključno 31. januarja 2024, saj bo sklad po tem datumu o prijavljenih potrebah po kadrovskih štipendistih obveščal ciljne skupine.

Dodatne informacije: Dodatne informacije v zvezi z javnim pozivom ter novim zakonom o štipendiranju so na voljo pri skladu po e-pošti: kadrovske@sklad-kadri.si oziroma na telefonski številki: (01) 43 45 882.

Sklad bo o spremembah in novostih v zvezi z novo zakonodajo obveščal tudi preko spletne strani, zato vam svetujejo registracijo preko spletne strani, saj boste tako največ enkrat tedensko po e-pošti prejemali novice z informacijami o razpisih in drugih aktivnostih in področjih.

Več: Več o javnem povabilu najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj