Brezplačni dogodek - »Od študentskega do uspešnega startup podjetja«, Maribor

Brezplačni dogodek - »Od študentskega do uspešnega startup podjetja«, Maribor

13. 12. 2022

Datum: 15. december 2022, od 11.00 do 12.30 ure

Kraj: Tovarna podjemov (1. nadstropje), Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor

Študentski čas - čas, ko nimaš drugih obveznosti razen študijskih. Uživaš v hotelu mama, si mlad, poln energije in idej. Torej idealni čas za testiranje zamisli, za učenje in povezovanje.

Veliko danes uspešnih podjetnikov je svojo poslovno pot štartalo prav v študentskih letih. Eno izmed uspešnih študentskih zgodb je sestavil tudi Blaž Jakopin, nekdaj študent ter asistent na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Ljubljani, danes pa ustanovitelj in direktor startupa Priot, ki je razvil senzorni sistem HiFlyer, ki pomaga trenerjem tekmovalcev v smučarskih skokih v realnem času meriti podatke prav vsakega skoka treninga. Sistem identificira vsakega skakalca, meri njegovo naletno hitrost, vetrovno in naletno izravnavo, dolžino skoka in oceno sloga ter daje končni točkovni rezultat v primerjavi s tekmo svetovnega pokala. Zaradi avtomatskega beleženja podatkov ima trener vselej pri roki podatke za vsakega skakalca ter vsak njegov skok posebej, kar mu omogoča lažje in bolj učinkovito načrtovanje treninga. Podatki o skokih so uporabnikom na voljo preko spletne aplikacije na katerikoli pametni napravi.

V 2022 do zmage na Cassini Hackathon EU

V prvem vikendu novembra 2022 so najprej zmagali na Slovenskem tekmovanji in nato Z rešitvijo za zgodnje zaznavanje lubadarja premagali še devet lokalnih zmagovalcev iz Belgije, Češke, Finske, Francije, Nemčije, Italije, Litve, Španije in Švice. Zmaga je mariborski ekipi poleg prestižnega naziva prinesla še 100 mentorskih ur s top evropskimi strokovnjaki za nadaljnji razvoj in realizacijo projekta.

Na dogodku boš spoznal:

  • Kateri so prvi koraki v podjetništvu,
  • Napake, ki bi se jim Blaž danes raje izognil,
  • Kako je ekipa prišla do prve stranke,
  • Kako so vstopili na globalno tržišče,
  • Kako prodajati na domačih tleh in kako na mednarodnem trgu,
  • Kako graditi ekipo,
  • Zakaj so študentska leta prava za skok v podjetništvo,
  • Kako stopiti iz cone udobja in zbrati motivacijo za realizacijo ideje
  • Karierne priložnosti v Priot, koga iščejo, kako se lahko pridružiš ekipi.

Dogodek je namenjen vsem, predvsem pa študentom, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov, se družiti z enako mislečimi in širiti svojo mrežo stikov.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj