Slovenski paviljon za Expo 2020 ostaja v Dubaju

Slovenski paviljon za Expo 2020 ostaja v Dubaju

09. 08. 2022

Vir in informacije: STA, 1. 8. 2022, www.sta.si

Vlada RS je sklenila, da slovenski paviljon za svetovno razstavo Expo 2020 v Dubaju ostaja na lokaciji, na kateri je obiskovalce Expa vabil med 1. oktobrom lani in 31. marcem letos. Postal bo namreč del svetovnega gospodarskega središča District 2020 Dubaj in bo služil nadaljnji promociji slovenskega gospodarstva in turizma.

V skladu z odločitvijo vlade bo paviljon ostal v Dubaju, kjer ga bodo preuredili za nadaljnjo uporabo v okviru Districta 2020 za obdobje petih let. Ohranitev v okviru poslovnega središča District 2020 Dubaj je smiselna zaradi izkoriščanja potenciala trgov Bližnjega vzhoda in hitrejšega preboja slovenskega gospodarstva na te trge, dodaten razlog je tudi gospodarska moč Združenih arabskih emiratov in samega Dubaja.

V nasprotnem primeru bi morala Slovenija paviljon podreti in umakniti iz lokacije.

Slovenski paviljon bo tako dolgoročno postal stičišče gospodarskega, poslovnega in turističnega delovanja, obenem pa tudi prostor za druženje, srečevanje in organizacijo dogodkov. Služil bo kot glavna kontaktna točka ter pomoč slovenskemu gospodarstvu pri vstopu na trge Bližnjega vzhodu, pri iskanju investicijskih priložnosti v Sloveniji in na Bližnjem vzhodu ter za promocijo Slovenije kot butične, zelene turistične destinacije.

Več o tem

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj