Brezplačni spletni seminar - »Nepovratna sredstva za startupe«

Brezplačni spletni seminar - »Nepovratna sredstva za startupe«

28. 06. 2022

Datum: 29. junij 2022, od 10.00 do 11.30 ure

Kraj: na spletu

Financiranje startupov je eden izmed ključnih izzivov vsakega startupa. Na voljo so različni viri financiranja, od lastniškega, do dolžniškega. Pomembni pa so tudi nepovratni viri financiranja, kjer gre povečini za sredstva države ali Evropske unije.

Nat tokratnem spletnem seminarju se boste osredotočili na nepovratna sredstva, ki so namenjena financiranju različnih storitev, procesov in postopkov v podjetju ter posledično dvigu dodane vrednosti. Pridobili boste praktičen vpogled v vsa nepovratna sredstva, ki so trenutno na voljo. Ogledali si boste višino financiranja, namen pridobljenih sredstev, pogoje s strani izvajalcev, pogledali pa si boste tudi postopek pridobitve posameznega instrumenta.

Sprehodili se boste skozi aktualne razpise, ki obsegajo naslednja področja oziroma subvencije:

  • celovita digitalna transformacija: do 100.000 evrov za digitalizacijo poslovanja;
  • e-poslovanje: do 30.000 evrov za krepitev digitalnega poslovanja in spletnih kanalov;
  • spodbude za krepitev trajnostne transformacije: do 100.000 evrov za krepitev trajnostnega poslovanja;
  • krepitev blagovnih znamk v tujini: do 100.000 evrov za marketinške storitve in razstavni prostor na izbranem tujem trgu (le vzhodna kohezijska);
  • zaščitna oprema: do 200 evrov / zaposlenega za nakup zaščitne opreme;
  • investicije v opremo za nove lesne proizvode: do 500.000 evrov za nakup strojne opreme, vključno s programsko opremo in montažo;
  • razvoj nekmetijskih dejavnosti: do 200.000 evrov za lesno industrijo, lokalno samooskrbo, turizem, naravno in kulturno dediščino, socialno varstvo, ravnanje z organskimi odpadki in pridobivanje električne in toplotne energije iz obnovljivih virov;
  • trženje kmetijskih izdelkov: tudi čez 1 milijon evrov za opremo za krepitev trženja kmetijskih izdelkov;
  • konvertibilna posojila in semenski kapital za start-up podjetja: posojilo do 75.000 evrov in semenski kapital do 1,2 milijona evrov.

Predavatelj: Boštjan Jerman, univ. dipl. politolog, smer mednarodni odnosi, je projektni menedžer, podjetnik in mentor. Kot svetovalec je specializiran za področje pridobivanja virov financiranja, s posebnim poudarkom na slovenskih in evropskih nepovratnih sredstvih.

To področje zaznamuje že njegovih zadnjih 14 let, uveljavil pa se je predvsem na področju socialnih inovacij in podpor za raziskave in razvoj, s posebnim poudarkom na zagonskih podjetjih.

Boštjan deluje kot mentor pri Evropski komisiji za področje evropskega tekmovanja socialnih inovacij (EUSIC) in je svetovalec za Slovenijo pri Informacijski službi Združenih narodov na Dunaju (UNIS Vienna). V vseh teh letih se je nabralo že več kot 150 uspešno zaključenih projektov, ki so pridobili nekaj več kot 2,5 milijona evrov subvencij.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj