Prijavite se na ECB tekmovanje mladih ekonomistov

Prijavite se na ECB tekmovanje mladih ekonomistov

01. 02. 2022

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Portal FinD-INFO, 13. 1. 2022, www.findinfo.si, Avtor: Tadeja Bučar

Tudi letos je razpisan raziskovalni natečaj ECB za mlade ekonomiste. Namenjen je doktorskim študentom s področja ekonomije in financ, tema pa je kot običajno zelo aktualna: Challenges for the post-pandemic economy. Deset finalistov bo svoje delo predstavilo na letnem forumu ECB na Portugalskem, glavna nagrada pa znaša 10.000 EUR. Prijavite se lahko do 13. februarja 2022.

Podobno kot prejšnja leta tudi letos pozivajo doktorske študente s področja ekonomije in financ, da se udeležijo raziskovalnega natečaja ECB. Zaželena tema prijavljenih del je Challenges for the post-pandemic economy, možno pa je sodelovati tudi z nalogo na temo centralnega bančništva.

Tema natečaja je enaka osrednji tematiki letošnjega letnega foruma ECB, ki bo potekal od 27. do 29. junija 2022 na Portugalskem. Foruma se bo lahko s predstavitvijo svojih del udeležilo tudi deset finalistov natečaja. Glavno nagrado, ki znaša 10.000 evrov, bo zmagovalcu predala predsednica ECB Christine Lagarde.

Podrobnejše informacije o razpisani temi, o tem, kdo lahko sodeluje na tekmovanju, o načinu izbora finalistov in prijavi so na voljo na povezavi in na spletni strani ECB, kjer je na ogled tudi pogovor z lanskoletnim zmagovalcem.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj