Vpis v evidenco proizvajalcev po novi Uredbi o embalaži in odpadni embalaži

Vpis v evidenco proizvajalcev po novi Uredbi o embalaži in odpadni embalaži

10. 08. 2021

Objavljeno: Agencija Republike Slovenije za okolje, 12. 7. 2021, www.gov.si

Na spletni strani ARSO, v aplikaciji Embalaža, je omogočen vpis v evidenco proizvajalcev po Uredbi o embalaži in odpadni embalaži (Uradni list RS, št. 54/21).

Agencija RS za okolje obvešča, da je na spletni strani ARSO, v aplikaciji Embalaža, omogočen vpis v evidenco proizvajalcev po Uredbi o embalaži in odpadni embalaži (Uradni list RS, št. 54/21).

V skladu s to uredbo se v evidenco proizvajalcev vpisujejo vse pravne osebe in vsi samostojni podjetniki posamezniki, ki opravljajo dejavnost v zvezi z embalažo (so embaler ali pridobitelj embaliranega blaga ali proizvajalec/pridobitelj servisne embalaže ali tuje podjetje) in dajejo embalažo na trg v Republiki Sloveniji. Vpis za tuje podjetje izvede pooblaščeni zastopnik.

V omenjeno evidenco se ni treba ponovno vpisati tistim proizvajalcem, ki so se v aplikacijo Embalaža že vpisali v evidenco oseb, ki dajejo embalažo v promet v Republiki Sloveniji (po prej veljavni Uredbi o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo). Vsi že vpisani pa morajo preko aplikacije Embalaža, s klikom na Poročanje in spreminjanje nekaterih podatkov, sporočiti vsako spremembo vrste dejavnosti, ki jo opravljajo v zvezi z embalažo, ali prenehanje opravljanje te dejavnosti.

Dodatne informacije: Vprašanja v povezavi z uporabo aplikacije Embalaža posredujte na embalaza.arso@gov.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj