Razpis EUIPO - Nepovratna sredstva za znamke in modele

Razpis EUIPO - Nepovratna sredstva za znamke in modele

28. 04. 2021

Vir in informacije: www.podjetniski-portal.si, 21. 4. 2021

V okviru novega sklada za pomoč MSP »Ideas Powered for Business SME Fund, ki ga sofinancirata Evropska komisija in Urad EU za intelektualno lastnino (EUIPO), bo s 1. majem 2021 ponovno možna oddaja prijav na razpis EUIPO za mala in srednja podjetja (MSP), ki želijo zavarovati svoje znamke in modele prek nacionalnih, regionalnih in/ali evropskih sistemov za intelektualno lastnino.

MSP s sedežem v Sloveniji lahko pridobijo nepovratna sredstva za osnovno pristojbino za prijavo znamk in modelov pri uradu za intelektualno lastnino v kateri koli državi članici EU, Uradu Beneluksa za intelektualno lastnino in/ali EUIPO v višini 50 % osnovne prijavne pristojbine. Skupni znesek, ki ga je mogoče dodeliti kateremu koli posameznemu MSP, je omejen na 1.500 EUR.

Razpis EUIPO bo odprt do konca maja, razpoložljivi proračun pa znaša 4 mio EUR nepovratnih sredstev. Pogoji za oddajo vlog in druge pomembne informacije o skladu za pomoč MSP so objavljeni na spletni strani sklada za pomoč MSP.

Dodatne informacije: Za informacije in pomoč glede prijave znamke in modela v Sloveniji lahko pokličete info točko Urada RS za intelektualno lastnino, Tel: (01) 620 31 01 ali pišite na e-naslov: sipo@uil-sipo.si.

Informacije glede prijave na razpis EUIPO so na voljo pri informacijskem centru EUIPO: https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/contact-us.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj