Natečaj za evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

Natečaj za evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

28. 04. 2021

Vir in informacije: STA, 9. 4. 2021, www.sta.si

Javna agencija Spirit Slovenija je objavila javni natečaj za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva za 2021. Rok za prijavo podjetniških projektov je do 20. maja. Zmagovalci bodo razglasili na podelitvi novembra, ki bo v Sloveniji.

Izvedba javnega natečaja bo potekala na dveh ravneh, najprej na nacionalni in nato evropski ravni. Šestim projektom, ki bodo na nacionalni ravni ocenjeni z najvišjo oceno znotraj posamezne kategorije, bo javna agencija SPIRIT Slovenija izplačala finančne nagrade in jim omogočila vključitev v tekmovanje na evropski ravni.

Tečaj prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi, predstavlja najboljše podjetniške prakse, povečuje zavedanje o dodani vrednosti podjetništva ter spodbuja in navdihuje potencialne podjetnike. K sodelovanju so vabljeni vsi državni, regionalni in lokalni organi ter javno-zasebno partnerstva.

Poleg velike nagrade žirije, ki se lahko podeli v katerikoli kategoriji in bo podeljena najbolj ustvarjalni in navdihujoči zamisli za spodbujanje podjetništva v Evropi, bodo letos nagrade podelili še v kategorijah spodbujanje podjetniškega duha, naložbe v podjetniške spretnosti, izboljšanje poslovnega okolja in podpora digitalnemu prehodu, spodbujanje internacionalizacije poslovanja, podpiranje trajnostnega prehoda ter odgovorno in odprto podjetništvo.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj