Ekološki pridelovalci in predelovalci vabljeni k prijavi oziroma obnovitvi prijave v kontrolo in ukrep ekološko kmetovanje!

Ekološki pridelovalci in predelovalci vabljeni k prijavi oziroma obnovitvi prijave v kontrolo in ukrep ekološko kmetovanje!

24. 12. 2020

Vir in informacije: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, 2. 12. 2020, www.program-podezelja.si

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obvešča ekološke pridelovalce, da bodo lahko zaključene petletne obveznosti za ukrep ekološko kmetovanje predvidoma lahko podaljšali za eno leto.

Ekološki pridelovalci, ki ste svoje petletne obveznosti za eno leto podaljšali že v letu 2020, jih boste v letu 2021 predvidoma lahko podaljšali še za eno leto, čeprav evropska zakonodaja, ki bo urejala izvajanje ukrepov Programa razvoja podeželja 2014–2020 pri prehodu iz obstoječega v novo programsko obdobje (t.i. tranzicijska uredba), še ni sprejeta.

Posebej vabijo tudi vse zainteresirane, da v letu 2021 v ukrep ekološko kmetovanje vstopite na novo, saj na ta način podpirate in promovirate izvajanje ekološkega kmetovanja v Sloveniji, ki mu Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano namenja posebno pozornost.

Vse ekološke pridelovalce oziroma predelovalce, ki želite pridobiti finančno podporo v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020 za ukrep Evropske komisije za leto 2021, pozivajo k prijavi oziroma obnovi prijave v kontrolo ekološkega kmetovanja najpozneje do 31. decembra 2020 pri eni izmed pooblaščenih organizacij za kontrolo in certificiranje kmetijskih pridelkov ali živil, ki jih najdete na tej spletni strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kjer najdete tudi več informacij o ekološki pridelavi.

Več informacij o ukrepu ekološko kmetovanje iz Programa razvoja podeželja 2014–2020:

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj